Voor leerkrachten en begeleiders NT2

Boeken

Boeken met informatie rond het lesgeven aan anderstaligen.

Cursussen

Cursussen die niet geschikt zijn voor zelfstudie, die je enkel in klassikaal verband kan gebruiken. Sommige zijn in pakketten aangeboden: boeken + audiovisuele materialen.

Taalkoffers

Taalkoffers zijn cursuspakketten met als titel ‘Zo gezegd: Nederlands voor anderstaligen’ bedoeld voor anderstalige volwassenen die in klasverband Nederlands willen leren. Zo gezegd is een haalbare cursus NT2 voor volwassenen op basis van de eindtermen en de leerplannen. De cursus is gericht op de vier vaardigheden (lezen, schrijven, spreken en luisteren) waarbij men uitgaat van levensechte, functionele opdrachten en gebruik maakt van authentiek materiaal. Zo gezegd bouwt stap voor stap leerstrategieën uit en confronteert de cursist gaandeweg met steeds complexere opdrachten. Zelfontdekkend leren staat daarbij centraal. Deze koffers bevatten: het werkboek voor de cursist, de docentenmap, de cd, het voorbeeldexamen, mappen met foto's en makkelijk lezen boeken, zowel fictie als non-fictie.

Les

Het tijdschrift Les: hét vakblad voor NT2-docenten. Les is veelzijdig, praktijkgericht, met theoretische verdieping. Vrijwel elk nummer biedt een mix van didactiek, (achtergrond) informatie en stof tot discussie. Veel didactische artikelen nodigen uit tot directe toepassing: duidelijke lesopzet, praktische adviezen en concrete lessuggesties. Het werkterrein omvat alle educatieve activiteiten voor (jong)volwassen anderstaligen.


 

Foto's: 

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter