Taalpunt

Taalpunt

Het Taalpunt brengt alle materialen samen die te maken hebben met Nederlands leren en oefenen. Je vindt er taalcursussen Nederlands, voor beginners tot gevorderden, didactisch materiaal voor leerkrachten (basis- tot volwassenenonderwijs) en eenvoudige leesboeken uit de Wablieftreeks. Ook de Wablieftkrant, een eenvoudige krant voor volwassenen, vind je in het Taalpunt en sommige boeken zijn voorzien van een daisyrom, zodat je ze ook kan beluisteren. Verder zijn er ook woordenboeken, beeldwoordenboeken en eenvoudige informatieve boeken.  

Het Taalpunt is niet alleen bedoeld voor anderstalige mensen: iedereen die een volwassen boek wil lezen in eenvoudig Nederlands vindt hier zijn ding.

Wablieftlezing

Elk jaar in oktober organiseert de Bib een lezing op maat van anderstaligen en beginnende volwassen lezers. Deze auteurslezing is steeds in eenvoudig Nederlands, en begrijpelijk voor iedereen. Je kan er in klasverband naartoe komen, maar individuele geïnteresseerden zijn uiteraard ook welkom.

Rondleiding

Leerkrachten kunnen met hun NT1- of NT2-klas een rondleiding in de Bib aanvragen. 

Leesplein

Naar analogie van het taalpunt bij de volwassenen heeft de jeugd het Leesplein, bedoeld voor kinderen van 8 tot 13 jaar.    

Nuttige tips

Op deze website vind je nuttige tips voor kinderen en volwassenen met leesproblemen.

 

 

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter