Verrassingen in je valies

Omdat leerkrachten sleutelfiguren zijn in de leesbevordering, wil de bib hen warm maken voor jeugdliteratuur. Vandaar ons project ‘Verrassingen in je valies’.

Het idee is heel eenvoudig: leerkrachten van het kleuter-, lager en middelbaar onderwijs (en studenten van de lerarenopleiding) die dat wensen, krijgen een pakket van vijf kinder- of jeugdboeken mee op vakantie.

Concreet mogen ze hun pakket de hele zomervakantie houden, wat veel langer is dan de gewone uitleentermijn van vier weken. We kiezen niet toevallig voor de zomervakantie: dit is een periode waarin leerkrachten nu eens niet met alles en nog wat overvraagd worden.

We kiezen stuk voor stuk voor boeken waarin we geloven, boeken die boven het gemiddelde uitstijgen. Dat is een bewuste keuze. We willen de leerkracht immers de jeugdliteratuur op z’n mooist laten zien. 

Niet zozeer de bruikbaarheid voor de klas is ons selectiecriterium, maar wel de genietbaarheid. En natuurlijk proberen we ook wat verscheidenheid te stoppen in de vijf boeken die een leerkracht mee krijgt.

Aan de leerkrachten vragen we om ons een verslagje toe te sturen van wat ze van de boeken vonden, zodat we in oktober een boekenstand kunnen maken om die boeken naar kinderen toe te promoten.  Natuurlijk willen ze het boek lezen dat hun juf of meester zo mooi vond!

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter