Lenen uit andere Bib (IBL)

IBL of Interbibliothecair leenverkeer

Wil je graag een boek, cd of dvd uitlenen die niet in onze bibliotheekcollectie is opgenomen? Dan is het mogelijk om dit materiaal van een andere bibliotheek te laten overkomen. Dit systeem noemt men interbibliothecair leenverkeer of kortweg IBL.

IBL-aanvraag

Kijk vooral eerst goed na in onze catalogus of het materiaal toch niet in ons bezit is. Is dit niet het geval, dan kan je een IBL-aanvraag indienen aan de infobalie in de volwassenenafdeling. Je betaalt 2 EUR per aangevraagd materiaal, ook voor een mislukte aanvraag moet je betalen.
De uitleentermijn van het materiaal hangt af van de uitleentermijn bij de uitlenende bibliotheek. Het is dus mogelijk dat je de boeken niet voor 4 weken kan ontlenen.
Als je aangevraagde boeken wil verlengen, doe dit dan tijdig. We moeten daarvoor eerst telefonisch contact nemen met de bibliotheek waarvan de boeken komen om na te vragen of verlenging mogelijk is.

Materialen die bij ons zijn uitgeleend alsook recente materialen die onze Bib zal aankopen kan je niet elders aanvragen.
Playstationspelletjes komen niet in aanmerking voor interbibliothecair leenverkeer.

Uit deze catalogi kan je IBL-aanvragen indienen: 

 

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter