Renovatiewerken aan het bibliotheekgebouw Heymanplein

Nieuws

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.
Renovatiewerken aan het bibliotheekgebouw Heymanplein
De renovatiewerken aan de ramen van het bibliotheekgebouw aan het Heymanplein zijn gestart. Tegelijkertijd wordt de inrichting van de Bib onder handen genomen en zullen bepaalde collecties van plaats veranderen. De bibliotheek blijft op de gewone uren geopend, al is enige hinder tijdens de werkzaamheden onoverkomelijk.

Het bibliotheekgebouw werd in het najaar van 1976 voor het eerst in gebruik genomen. Nu, 40 jaar later, hebben de grote raampartijen zo goed als geen isolerende functie meer en worden ze vervangen door isolerend glas. Met dit project investeert het stadsbestuur van Sint-Niklaas in het onderhoud van haar gebouwen en doet ze inspanningen om het energieverbruik van stedelijke gebouwen te verlagen. 

Naast de plaatsing van isolerend glas wordt aan de glazen zuidelijke gevel vooraan bovendien een vaste zonnewering geplaatst. Tevens wordt de brandevacuatie aangepakt en komen er enkele noodzakelijke evacuatiewegen bij, nodig om de veiligheid van de bezoekers en personeel te verzekeren. Tenslotte wordt er – eens de werken afgerond zijn – bij de ingang een inleverbus geïnstalleerd, waardoor materialen inleveren buiten de openingsuren mogelijk wordt.

Tijdens de werkzaamheden aan de ramen zullen bepaalde collecties tijdelijk verplaatst worden. Sommige collecties komen nadien weer op hun vertrouwde plek te staan, andere krijgen een nieuwe plaats. Ook intern volgen er dus enkele grote wijzigingen. De volledige uitleenbare collectie wordt op twee verdiepingen geplaatst, het gelijkvloers en de tweede verdieping.

De werken aan de ramen en de herschikking van de publieke diensten zullen tot het einde van de zomer duren (afhankelijk van de weersomstandigheden) en hebben zeker een impact op de gewone werking van de Bib. Naast geluidshinder, worden collecties verhuisd en zijn de zalen niet beschikbaar voor activiteiten. Bovendien zullen bepaalde afdelingen en collectieonderdelen tijdelijk niet beschikbaar zijn.

We proberen de hinder tot een minimum te beperken en de dienstverlening zo kwalitatief mogelijk te houden. Via onze digitale nieuwsbrief, website (bib.sint-niklaas.be) en facebookpagina (‘de Bib Sint-Niklaas’) kan het verloop van de werken steeds gevolgd worden. We rekenen alvast op enig begrip tijdens de komende maanden omdat niet alles altijd even vlot zal verlopen.

Meer info
De Bib, H. Heymanplein 3, 9100 Sint-Niklaas.be
03 778 34 00
bibliotheek@sint-niklaas.be
bib.sint-niklaas.be

 

 

 

Publicatiedatum

2017-02-27

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter