Poëzie op zondagmorgen | 4 maart 2018 om 10.30 uur

Nieuws

Poëzie op zondagmorgen | 4 maart 2018 om 10.30 uur
Voor deze gelegenheid bundelden auteurs Annemarie Estor & Mustafa Kör hun krachten en schreven samen aan een uniek project.

ANNEMARIE ESTOR & MUSTAFA KÖR

Zinnelijk, zintuiglijk, virtuoos, mythisch: het zijn maar enkele woorden waarmee de poëzie van Annemarie Estor (1973) omschreven wordt. “Estor heeft plezier in de taal en deelt dat plezier met de lezer: ze serveert hem/haar ongewone woorden, nieuwe vondsten, vreemde beelden”: woorden van de jury die haar in 2010 voor Vuurdoorn me de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut overhandigt. Ook voor De oksels van de bok (2012), een bundel met een bedwelmende beeldspraak, een bezwerende ritmiek, een unieke klankrijkdom en muzikaliteit, ontvangt ze de Herman de Coninckprijs. Voor PEN Vlaanderen en uitgeverij P bundelde ze samen met Joke Van Leeuwen zeven Vlaamse en zeven Arabische auteurs  onder de titel Aan de andere oever van het verlangen.

Mustafa Kör (1976), geboren in Anatolië en opgegroeid in Limburg, debuteert in 2016 als dichter met Ben jij liefde. Hij wordt meteen dé dichtsensatie van België. “een aangrijpende bundel die een dichter maar één keer in z’n leven kan schrijven. Het is uitkijken naar het vervolg van zijn vlucht voorwaarts.”, dixit de Standaard der Letteren.

Plaats: De Foyer, Paul Snoeckstraat 1
I.s.m. CC Sint-Niklaas en De Foyer

Inschrijven

 

 

Publicatiedatum

2018-02-07

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter