Expo | Ex libris

Nieuws

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.
Expo | Ex libris
Op uitnodiging van de Bib te Sint-Niklaas, organiseert de Belgische Ex-librisvereniging Graphia vzw een boeiende tentoonstelling “Schrijvers in het ex libris” of “Grote kunst op klein formaat”.

In de vers opgefriste en luchtige bibliotheek aan het Hendrik Heymanplein 3, zullen van 24 oktober tot 12 november 2018 schrijversportretten en boekenthema’s op originele wijze voor een groot publiek worden tentoongesteld.  Het zijn unieke, originele en gepersonaliseerde ex librissen uit de verzameling van de Graphia-leden, en ontworpen door diverse internationale grafici.

N.a.v. deze tentoonstelling zal de voorzittere van Graphiavzw een geïllustreerde lezing houden over “Het fenomeen ex libris en zijn toekomst” op zondag 12 november om 10.30 uur op dezelfde locatie. Nadien wordt u door het stadsbestuur uitgenodigd voor een drankje.

Wat is een ex libris?

Een ex libris of boekmerk is een gepersonaliseerd eigendomsmerk dat in boeken wordt gekleefd en bij voorkeur door een grafische kunstenaar is ontworpen.

De tekst en/of illustratie op het ex libris vertellen iets over de persoonlijkheid of de bezigheden van de eigenaar ofwel over het thema van het boek waarin het ex libris gekleefd wordt.

Doorgaans wordt een ex libris gemaakt in de traditionele grafische technieken, maar de computergrafiek wint steeds meer veld.

Ex librissen zijn vaak zulke aantrekkelijke en artistiek waardevolle prenten dat ze zijn uitgegroeid tot verzamelobjecten die internationaal worden geruild.

 

 

 

Publicatiedatum

2017-10-02

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter