De nieuwe kinderstadsdichter voor Sint-Niklaas is Camille Bourgeois

Nieuws

De nieuwe kinderstadsdichter voor Sint-Niklaas is Camille Bourgeois

De 12-jarige Camille Bourgeois werd op zondag 25 juni 2017 bekroond tot nieuwe Kinderstadsdichter van Sint-Niklaas! Eefje Brandt, Kinderstadsdichter 2016, droeg de titel op de plechtige aanstelling in het stadhuis over aan Camille Bourgeois.

Het gedicht van Camille werd gekozen uit de meer dan 70 inzendingen van kinderen tussen 8 en 14 jaar. Juryvoorzittter Daniel Billiet, schrijver, dichter, scenarist en leraar, bracht hulde aan de 5 genomineerde meisjes. Hij hield een pleidooi voor het belang van lezen, schrijven en literatuur in het leven van jongeren en prees de inspanningen van alle jonge dichtertjes die deelnamen.

Naast Camille Bourgeois, werden ook Maryam Azaazouh, Jolien Bogaert, Yuki Elinck en Maya Stuyven genomineerd. Alle 5 de genomineerden genieten in de loop van het jaar samen met hun klasgenoten een dichterlijke workshop onder begeleiding van Norbert De Beule.

De nieuwe Kinderstadsdichter wordt een heel jaar lang persoonlijk begeleid door Norbert De Beule en zij zal op enkele feestelijke momenten op poëtische wijze hulde brengen aan haar stad (o.a. de Vredefeesten, de opening van het Huis van de Sint, Jeugdboekenmaand 2018). De voorbije jaren traden de Kinderstadsdichters ook op andere momenten naar voor o.a. tijdens het jongerenfestival IKANDA, bij de opening van het Geboortebos, Wintervuur, op Moederdag, de dag tegen racisme en discriminatie, Dag van het Park, Herinner je mij…, etc.

Camille houdt van lezen, zingen, gedichten en liedjes schrijven, gitaar spelen en is een actief lid bij Kinder- en Jeugdjury Sint-Niklaas. Ze schreef zich zonder medeweten van haar ouders in voor The Voice Kids met het liedje ‘Mag ik dan bij jou’. Haar favoriete dichter is Herman de Coninck en ze leest erg graag historische boeken van Marc de Bel (Ule, Mette, Marie). Haar gedichten vloeien uit haar vingers, altijd en overal. Als Kinderstadsdichter zal ze de kans volop benutten om haar dromen, wensen en gedachten over de stad uit te strooien.

De jury selecteerde naast een originele lofzang op de stad ook een gedicht dat in het oog springt voor de Armand Van Asscheprijs. De Armand Van Assche poëzieprijs voor zeer jonge dichters werd uitgereikt door Erika De Cuyper, weduwe van Armand Van Assche, aan Maya Stuyven.

 

     

Bijlagen Datum
Perstekst Kinderstadsdichter 2017 27/06/2017 - 17:20

Contactpersoon persbericht

Pieter Malengier

Datum persbericht

2017-06-26

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter