Bib Sint-Niklaas genomineerd voor 'Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2017'

Nieuws

Bib Sint-Niklaas genomineerd voor 'Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2017'
De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2017 belandt in de beslissende fase. In de eindronde van de strijd om de NBD Biblion Award zitten zes openbare bibliotheken, een per provincie en een uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De bibliotheken op de shortlist zijn, in alfabetische volgorde: Bibliotheek Affligem (Provincie Vlaams-Brabant), Bibliotheek Bilzen (Provincie Limburg), Bib Arena Deurne (Provincie Antwerpen), Bibliotheek Koekelberg (Brussels Hoofdstedelijk Gewest), Bibliotheek Oostende (Provincie West-Vlaanderen) en Bibliotheek Sint-Niklaas (Provincie Oost-Vlaanderen).

Deze bibliotheken zijn op 31 maart uit in totaal 24 nominaties gekozen door de jury, bestaande uit Carol Vanhoutte (directeur Bibliotheek Kortrijk en voorzitter van de Sectie Openbare Bibliotheken van de VVBAD), Paul Kellens (directeur Bibliotheek Herzele en winnaar van de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel in 2014), Elselien Dijkstra (publiciste), Wendy de Graaff (publiciste) en Eimer Wieldraaijer (hoofdredacteur van Bibliotheekblad, het vakblad dat de verkiezing organiseert).

De komende maanden worden de zes finalisten op wisselende data en tijdstippen bezocht door mystery guests die de kandidaten beoordelen op gebouw en inrichting, diensten en producten, en service en klantgerichtheid. Extra aandacht is er dit keer voor de werking en lokale verankering van de bibliotheek, de samenwerking met partners in het sociale, culturele en educatieve domein en de digitale component van de bibliotheek. Om daar goed zicht op te krijgen, vinden gesprekken plaats met leidinggevenden en medewerkers.

De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens Informatie aan Zee, het VVBAD-congres dat plaatsvindt op 14 en 15 september in Oostende. Wie dat zal zijn, bepaalt niet alleen de vakjury, maar ook het publiek, dat in de periode van 3 juli tot en met 19 augustus zijn stem kan uitbrengen op www.bibliotheekblad.be. Behalve via foto's en geschreven profielen kan het publiek zich oriƫnteren op de kwaliteiten van de deelnemers met behulp van door de kandidaten aangeleverde video-impressies van hun bibliotheek.


Met deze verkiezing wil Bibliotheekblad, met steun van de VVBAD, de bibliotheken in Vlaanderen en Brussel op een positieve manier profileren bij pers en publiek.

Publicatiedatum

2017-05-23

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter