Nieuws

Nieuws

Dit is het nieuwsarchief van de stad Sint-Niklaas. Het is een bundeling van alle nieuwsberichten die verschijnen op onze website. U kan ook doorklikken naar het persoverzicht voor onze persberichten.

Tweede editie van Bubbles & Bites op zondag 29 april

Op zondag 29 april vindt de tweede editie van Bubbles & Bites plaats. Bubbles & Bites is een gezellige tocht doorheen de stadskern van Sint-Niklaas. Lokale wijnspecialisten serveren hun geprefereerde bubbels en vertellen het verhaal achter de fles. Gecombineerd met verfijnde foodpairing van de lokale horeca wordt het een onvergetelijke namiddag of avond met vrienden en familie. Bubbles & Bites is een initiatief van een aantal lokale wijnspecialisten en horecazaken, ondersteund door de vzw centrummanagement.

Archipel - Boekenweekend | 19-24 april 2018

Wereldboekendag, in Sint-Niklaas staat dit evenement traditiegetrouw synoniem met het literair festival ARCHIPEL. De Bib, het Cultuurcentrum, de boekhandelaars van de stad, en tal van andere cultuurpartners zorgen opnieuw voor een aantrekkelijk en gevarieerd programma op diverse locaties in de stad.

Voorleestoer | 23 04 2018

Op maandag 23 april wordt in Sint-Niklaas voor de vijfde keer de Voorleestoer georganiseerd.

‘Sint-Niklaas in beweging: Week van de Valpreventie’

Frans, 75 jaar, is uitgegleden en gevallen toen hij vorige week op zijn kousen iets uit de keuken wilde halen. Hij ligt in het ziekenhuis met een gebroken schouder. Er staat hem een lange revalidatie te wachten. Frans is niet de enige. Eén op drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. En wist je dat ouderen 10 keer meer kans hebben om op spoed te belanden als gevolg van een val dan na een verkeersongeval?

"Prijs van Buggenhout, kunstprijs Pieter Vanneste"

Elk jaar organiseert de gemeente Buggenhout een wedstrijd voor kunstenaars, “De prijs van Buggenhout, Kunstprijs Pieter Vanneste” voor een jaarlijks wisselende discipline.

Leerlingen en oud-leerlingen

De volgende leerlingen en oud-leerlingen aan d’Academie van Sint-Niklaas namen deel aan tentoonstellingen of toonden zich op een andere manier als waardige ambassadeurs. D’Academie in ‘s Landhuis te Hulst, groep Signaal in Kasteel Hof ter Saksen te Beveren, 2 studenten mode zijn weerhouden voor internationale wedstrijd.

Salons in Jonge handen

De Stedelijke Musea Sint-Niklaas presenteren, en dit voor de vierde maal, het project “Salons in jonge handen” met de 3 stedelijke onderwijsinstellingen met een kunstopleiding (PORTUS berkenboom, Forum Da Vinci en SASK). Binnen dit project stellen jongeren gedurende 3 weekenden (ook op vrijdag) hun werken tentoon in de Salons.

Leraars en oud-leraars stellen tentoon

Benny Luyckx stelt tentoon in Studio 51 te Sint-Niklaas, Kris Campo in Rivoli te Brussel, Niko Van Stichel en Lut Vandebos in Woluwe en Chaudfontaine, Johan Gelper in Galerie V/MS Pradhan in Brussel.

WORKSHOP DRUK DRUK DRUK op zaterdag 5 mei van 10u tot 14u

Deze workshop is een kennismaking met het grafisch atelier voor starters en een uitdaging in onderzoek naar de mogelijkheden van papierstructuren voor ervaren grafici.

Tentoonstelling ‘D’ACADEMIE PAKT UIT 2’: 28 april tot 13 mei 2018

EXPO met werk van leerkrachten van d’Academie in de toekomstige linkervleugel van het Stadhuis, Parkstraat 12-14-16 te Sint-Niklaas. Opening op vrijdag 27 april om 18u.
Inhoud syndiceren

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter