Nieuws

Nieuws

Dit is het nieuwsarchief van de stad Sint-Niklaas. Het is een bundeling van alle nieuwsberichten die verschijnen op onze website. U kan ook doorklikken naar het persoverzicht voor onze persberichten.

Stedelijke musea brengen boeiend voorjaarsprogramma

De stedelijke musea pakken uit met een aantrekkelijk en gevarieerd voorjaarsprogramma in de Salons, het Mercatormuseum en op de site SteM Zwijgershoek.

Walk&Talk | di 3 april 2018 | 10 - 12 uur | Tips & tricks bij het solliciteren

Op dinsdag 3 april (10 - 12 uur, Bib) komt Annelies van Co-Searching je alle tips & tricks verklappen die je kunnen helpen bij je zoektocht naar werk!

Baas in Sint-Niklaas

Hoe ervaren kinderen en jongeren het om in Sint-Niklaas te wonen, naar school te gaan, te spelen en rond te hangen? Welke thema's liggen hen nauw aan het hart? Wat vinden ze goed of willen ze net veranderen? Met Baas in Sint-Niklaas gaat de stad op zoek naar de mening van kinderen en jongeren.

Dol op uw buurT? Doe mee met de Wedstrijd Duurzame Wooninitiatieven

Heeft u samen met de buren iets gerealiseerd of heeft u grootse plannen om de buurt voor iedereen groener, duurzamer en aangenamer te maken? Doe mee met de wedstrijd duurzame wooninitiatieven en krijg de helft van de gemaakte kosten terugbetaald!

Verbijsterende bijen - verdeling bloemenzaad

Een hart voor de bijtjes? Kom vanaf dinsdag 3 april 2018 een zakje bijenvriendelijk bloemenzaad ophalen!

De prachtige gedichten van Kinderstadsdichter Camille

Benieuwd naar de gedichten van onze Kinderstadsdichter Camille Bourgeois? Ze kroop al voor tal van stadsactiviteiten in haar pen. Lees ze hier!

Stad zoekt Kinderstadsdichter 2018

Voor het negende jaar op rij lanceert de openbare bibliotheek haar ambitieus poëtisch project: de aanstelling van een Kinderstadsdichter!

Kweetet!-Boekendag | zondag 11 maart 2018

Op zondagvoormiddag 11 maart wordt de Bib van Sint-Niklaas ingepalmd door bollebozen! Van 9.30 tot 12.30 uur trappen we de Jeugdboekenmaand af met een GROOT FEEST! In en rond de Bib staat alles in het teken van wetenschap en techniek! Je kan het zo gek niet bedenken of het kan tijdens de Kweetet!-Boekendag.

Spelletjeszondag | zondag 18 maart 2018

Terwijl (groot)ouders rustig tussen de jeugdboekjes snuffelen, kunnen grote en kleine kinderen zich uitleven met tof speelgoed van de Speel-O-Theek! Bouw aan onze grote knutseltafel met lego je eigen robot, werktuig of huis.

‘Hello Robot’ van Studio Gekko (6+) | zondag 25 maart 2018

Studio Gekko brengt een boeiende, interactieve en vaak ook grappige voorstelling Hello Robot, in het kader van de Jeugdboekenmaand. Het thema 2018: 'Wetenschap en Techniek'. Opgelet: schrijf je tijdig in, plaatsen zijn beperkt.  
Inhoud syndiceren

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter