Nieuws

Nieuws

Dit is het nieuwsarchief van de stad Sint-Niklaas. Het is een bundeling van alle nieuwsberichten die verschijnen op onze website. U kan ook doorklikken naar het persoverzicht voor onze persberichten.

De Langste Veggietafel 2017

Op donderdag 14 september staat de Langste Veggietafel voor de zesde keer op de Grote Markt! Schuif mee aan tafel met je gezin, vrienden, buren, collega's, vereniging,… en kom lekker vegetarisch eten. Want vegetarisch is goed voor het milieu en je gezondheid!

Werelddag Dementie: extra aandacht voor bewoners met dementie in Woonzorgcentra!

Op Werelddag Dementie, 21 september, verwennen de woonzorgcentra van het OCMW hun bewoners met dementie extra! Daar zorgen de referentieverpleegkundigen dementie en het andere personeel voor.  

Sint-Niklaas: vijf jaar Dementievriendelijke Stad

Naar schatting 1600 personen hebben dementie in Sint-Niklaas. Sinds 2012 is er een actief engagement om een veilige en aangename omgeving te creëren voor personen met dementie en om te voorkomen dat deze lijden onder vooroordelen, uitsluiting of angst door onbegrip van mensen uit hun omgeving.

De Bib viert feest! 15-16-17 september 2017

Om het einde van onze verbouwingen en de vernieuwde Bib te vieren, nodigen we u van harte uit op ons FeestWeekend op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september! Dit staat allemaal op het programma:  

VACATURE: het OCMW zoekt een hoofdverpleegkundige

De hoofdverpleegkundige organiseert, onder leiding van de dagelijks verantwoordelijke, een professionele verpleging en verzorging binnen het woonzorgcentrum.Hij/zij stelt het verplegend en verzorgend personeel in staat een volwaardig thuismilieu te creëren voor de residenten, waar optimale hulp en verzorging gekoppeld is aan een zo comfortabel en aangenaam mogelijk verblijf

De Vredefeesten komen er aan!

De Vredefeesten zijn hét topevenement van de stad Sint-Niklaas, dit jaar van vrijdag 1 tot zondag 3 september.

Stadsbestuur brengt wijkcirculatie in kaart

Het stadsbestuur stelt de circulatiemaatregelen voor die het verkeer in de binnenstad vlotter, leefbaarder en veiliger moeten maken. Het is het resultaat van een intens participatietraject waaraan veel stadsgenoten actief deelnamen. De uitvoering gebeurt geleidelijk en in overleg met de bewoners en belangrijke partners. Iedereen kan de voorgestelde maatregelen raadplegen op een nieuwe website: www.sint-niklaas.be/wijkcirculatie

Vierde Intercultureel Forum. Thema: samenleven in diversiteit. Laat je inspireren.

23 oktober 2017 organiseert de stad Sint-Niklaas het vierde Intercultureel Forum. Burgers, diensten, verenigingen en beleidsmakers krijgen de kans om elkaar te ontmoeten en met elkaar in dialoog te gaan. Het vierde Intercultureel Forum staat helemaal in het teken van etnisch culturele diversiteit.

VERKAVELING CLEMENTWIJK² - OPENBARE VERKOOP VAN 24 STADSBOUWGRONDEN

VERKAVELING CLEMENTWIJK² - OPENBARE VERKOOP VAN 24 STADSBOUWGRONDEN

Bibliotheca Wasiana is gesloten op woe 30 en do 31 augustus

Bewaarbibliotheek en documentatiecentrum Bibliotheca Wasiana is gesloten op woensdag 30 en donderdag 31 augustus 2017.
Inhoud syndiceren

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter