Nieuws

Nieuws

Dit is het nieuwsarchief van de stad Sint-Niklaas. Het is een bundeling van alle nieuwsberichten die verschijnen op onze website. U kan ook doorklikken naar het persoverzicht voor onze persberichten.

Bib valt opnieuw in de prijzen

Voor de tweede maal in één jaar tijd werd de bibliotheek van Sint-Niklaas genomineerd voor een prijs.

Tentoonstelling ‘96@vierkantezaal.kwk’

Onder deze titel houdt De Koninklijke Wase Kunstkring (KWK) haar jaarlijkse expositie in de Vierkante Zaal van het Sask. 

Leerlingen en oud-leerlingen

De volgende  leerlingen en oud-leerlingen aan d’ Academie van Sint-Niklaas namen deel aan tentoonstellingen of toonden zich op een andere manier als waardige ambassadeurs. Corien de Witte publiceert fotowerk en Nico Vaerewijck stelt tentoon in Otegem.

Leraars en oud-leraars

Dries Bastiaensen maakte een film voor Studio ORKA, Andre Heye heeft een overzichtstentoonstelling in het  Caermersklooster, Silke Fleischer toont online juwelen, Benny Luyckx in Expo Foyer, Kim Stumpf werkt mee aan lanceringsstuks voor Knit 13 en Luc Ramael in Le Grand Hornu.

De Nacht – 24u durend kunstenfestival

De Academie voor Schone Kunsten,  Academie voor Muziek, Woord en Dans en het Cultuurcentrum van Sint-Niklaas slaan de handen in elkaar voor een 24 uur durend kunstenfestival. 

Lezing: kunstenaar Stijn Van Dorpe over zijn oeuvre

Kunstenaar Stijn Van Dorpe doet ingrepen binnen stedelijke situaties, binnen politieke en pedagogische contexten van de samenleving. 

Beste nieuwsbrieflezer,

Afgelopen maand hebben we afscheid genomen van twee monumenten van d’Academie. Ere directeur Karel Mechiels en oud-leerkracht Roland Massa ontvielen ons. Via deze weg willen we familie en vrienden van deze twee grootheden onze deelneming betuigen en hen sterkte wensen bij het verwerken van dit verlies.

Zware sneeuwval: mijd parken en bossen

Door de zware sneeuwval van de voorbije uren zijn er op verschillende plaatsen in parken en bossen op het grondgebied grote takken afgebroken.

Sneeuw- en ijzelbestrijding: uitrol van het strooiplan in drie fasen

Het stadsbestuur activeerde het strooiplan op zondag 10 december. Alle straten van het grondgebied zijn daarbij onderverdeeld in drie fasen.

Taalstage Lucca in Lucca Italian School

De Lucca Italian School organiseert opnieuw  taalstages voor de inwoners van de zustersteden.
Inhoud syndiceren

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter