Nieuws

Nieuws

Dit is het nieuwsarchief van de stad Sint-Niklaas. Het is een bundeling van alle nieuwsberichten die verschijnen op onze website. U kan ook doorklikken naar het persoverzicht voor onze persberichten.

Zomer van het Spannende Boek | 1 juli t.e.m. 31 augustus

De zomer van het spannende boek is weer begonnen! Tijdens de zomermaanden haalt de Bib een extra voorraad thrillers en detectives uit de kast.

De Terrasjesdagen (22 - 25 juni) openen de Sint-Niklase zomer

De Sint-Niklase zomer breekt eind juni door met een topweekend. De stadskern nodigt uit met concerten, shoppen, proeverijen, beachvolley, sfeer en animatie.

Zomerfotowedstrijd | De boeken van de Bib achterna

Tijdens de zomervakantie trekken onze leners er weer massaal op uit. Reisgidsen en zomerlectuur worden gretig uitgeleend. De Bib organiseert ook dit jaar een fotowedstrijd. Bezorg ons je allermooiste vakantiefoto - waarop ook je (bib)boeken te zien zijn - en maak kans op een leuke prijs.

Samen speuren in Sint-Niklaas

Deze zomer kunnen alle speurneuzen weer hun hartje ophalen in Sint-Niklaas. Niet minder dan twee wandelzoektochten en een gezinsfietszoektocht laten je op verrassende wijze kennis maken met de Wase hoofdstad. Voor het eerst komt ook de wandelzoektocht van de Krant van West-Vlaanderen naar Sint-Niklaas. 

Schaken in de Bib | zondag 17 augustus 2017

Schaakclub KSK Colle daagt je uit. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom op deze schaakvoormiddag.

Sluitingsdagen zomervakantie

De hoofdbib en filialen zijn gesloten op di 11 juli, vrij 21 juli en di 15 augustus.

Baas in eigen boek | van 1 juli t.e.m. 31 augustus 2017

Zomervakantie. 9 weken vrij, spelen en zon!? Maar … af en toe slaat de verveling toe of heb je zin in een goed boek. Hier vind je de oplossing!

Zomersluiting filialen | dinsdag 4 juli t.e.m. zaterdag 15 juli

Bibfilialen Belsele, Clementwijk, Nieuwkerken, Sinaai en Bibpunt Reynaert sluiten van dinsdag 4 juli t.e.m. zaterdag 15 juli.

Raadpleeg de gesproken versie van De Stadskroniek online!

Om nog beter te kunnen voldoen aan de verwachtingen van personen met een visuele beperking stelt het stadsbestuur de gesproken versie van het stadsmagazine Stadskroniek ter beschikking via de stadswebsite.

Lezing door Stef Van Bellingen rond ‘Sculptur Projekte Munster’

De lezing vindt plaats op dinsdag 27 juni 2017 om 20u in het auditorium van de SAMWD, 1e verdiep. Stef Van Bellingen zal Skulptur Projekte Munster toelichten omwille van de verwantschap met Coup de Ville, u kan zich hiervoor inschrijven via Chris.burm@sint-niklaas.be.
Inhoud syndiceren

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter