Tarieven | Voorwaarden

Inschrijven

Inschrijven is gratis op voorlegging van je identiteitsbewijs. Door inschrijving verklaar je jezelf als bibliotheekgebruiker akkoord met het dienstreglement

Lenen 

- Boek, luisterboek, daisy, tijdschrift, strip, cd, cd-rom, informatieve dvd's (jeugde en volwassenen), bladmuziek en taalcursus: 
  Lenen = gratis | Leentermijn = 4 weken | Per dag te laat = 0,20 EUR
Dvd, blu-ray, game: 
  
Lenen = 1,50 EUR | Leentermijn = 2 weken | Per dag te laat = 0,50 EUR
Sprinter-boek:
 
  Lenen = gratis | Leentermijn = 1 week | Per dag te laat = 0,50 EUR
Sprinter-dvd:
   Lenen = 3,00 EUR | Leentermijn = 1 week | Per dag te laat = 0,50 EUR


Je kan tot 20 materialen tegelijkertijd lenen maar dvd, blu-ray en game = beperkt tot 10 stuks, sprinter-boek en sprinter-dvd = beperkt tot 2 stuks per kaart.

Terugbrengen

Breng de geleende materialen tijdig terug. Ben je te laat, dan betaal je boete. Per dag te laat betaal je 0,20 EUR per gratis ontleend materiaal en 0,50 EUR per materiaal waarvoor je betaalde. Voor een sprinterboek betaal je 0,50 EUR per dag dat je te laat bent. Een verwittiging (e-mail of brief) kost 3 EUR.

Herinneringsmails

Krijg je graag een seintje wanneer je bibmaterialen teruggebracht moeten worden? De Bib stuurt je gratis een herinneringsmail. Drie dagen vooraf krijg je een e-mail met een overzicht van de materialen die je ontleende en de datum waarop we ze terug verwachten. Wens je van deze dienstverlening gebruik te maken, laat ons dan je e-mailadres weten via dit formulier, of geef het door aan één van de bibmedewerkers.

Let op: Deze herinneringsmail is een extra vorm van dienstverlening die de lener geenszins ontlast van zijn verantwoordelijkheid de materialen op tijd weer in te leveren. Ook wanneer de e-mail om welke reden dan ook niet goed wordt ontvangen, dient hij of zij zich aan de vervaldatum te houden.

Verlengen en reserveren

Heb je je boek nog niet uit of wil je die film nog een keer zien, dan kan je de uitleentermijn 1 keer verlengen.
Gereserveerde titels en sprinters kan je niet verlengen. 
Is het boek dat je wil lezen of de cd die je wil beluisteren uitgeleend, dan kan je die reserveren (1.50 EUR per materiaal). Sprintermaterialen kan je niet reserveren.

Kopiëren, printen en scannen

Een zwart/wit-kopie of een zwart/wit-print vanaf de internetcomputers kost 0.10 EUR, een kleurenkopie of een kleurenprint kost 0.50 EUR. Je kan ook de scanfunctie gebruiken van de kopieerapparaten, dit is gratis.

 

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter