Volwassenen

De bib heeft voor elk wat wils. Een spannende thriller, een klassieker, een zeemzoet liefdesverhaal of een handige reisgids?
Je vindt vast en zeker je gading in onze uitleenafdeling voor volwassenen.

Keuzelijsten | Boekentips

Geniet van de beste thrillers, zwoele erotische verhalen, romans over Wereldoorlog I en allerlei bekroonde boeken.
Je vindt ze terug onderaan in de bijlagen.

Fiction

Al onze romans staan alfabetisch gerangschikt op familienaam van de auteur. Thrillers, detectiveverhalen, avonturenromans en griezelliteratuur vind je in de spanningshoek. De chicklit, science fiction, fantasy en waargebeurd staan apart opgesteld. Ben je op zoek naar een bepaald soort verhaal, maar ken je niet onmiddellijk een auteur? Dan kan je je misschien laten leiden door onze icoontjes. Een overzicht vind je in bijlage.
Ontdek de dwarsliggers, dit zijn complete boeken in een handzaam formaat: net zo klein en licht als een mobiele telefoon en 100% leesbaar. Door zijn compacte formaat en lichte gewicht kan je dwarsliggers altijd en overal lezen. Ideaal voor bijvoorbeeld onderweg, op vakantie en in bed. Bovendien heeft de uitgever veel aandacht besteed aan de vormgeving. De titels die gedrukt zijn op fraai wit en milieuvriendelijk papier en een aantrekkelijke lay-out hebben kunnen ook de bibliofielen onder ons zeker bekoren.

Regelmatig zetten we bepaalde boeken in de kijker. Onze themastanden zijn dan ook de ideale gelegenheid om eens kennis te maken met een ander genre. Zijn de lettertjes van de gewone romans te klein voor jou? Geen probleem! De bib beschikt immers over een uitgebreide collectie grootletterboeken. Daarnaast bieden wij ook vreemdtalige romans aan in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Russisch, Turks, Arabisch, Latijn en Zuid-Afrikaans. Deze vind je in de afdeling Taal & Kunst op de tweede verdieping. Hier vind je ook de taalcurssen én de boeken met Poëzie en toneel er apart opgesteld. Ze zijn makkelijk te herkennen aan respectievelijk een “P” en een “T”.Non-fiction

Een kookboek vol gezonde gerechten, een boek met alle specificaties van een bepaald type auto, een reisgids over Zimbabwe,… . Je kan het zo gek niet bedenken of de bib heeft er een boek over. Al onze informatieve boeken staan gerangschikt op SISO-nummer. SISO wil zeggen “Schema voor de Indeling van de Systematische catalogus in de Openbare bibliotheken”. Onderaan vind je een algemeen overzicht van de belangrijkste SISO-nummers. Uitleenbare boeken die iets met Sint-Niklaas te maken hebben, hetzij over geschiedenis, monumentenzorg of toerisme, vind je in de hoofdbib samen in 1 rubriek. Het Sint-Niklasiana-boekenrek staat op het gelijkvloers in het midden van SISO-rubriek 900.

Kranten, tijdschriften en strips

De bib heeft abonnementen op ongeveer 400 tijdschriften! Heel wat tijdschriften zijn direct uitleenbaar, van sommige tijdschriften is het laatste nummer enkel raadpleegbaar. Je kan eventueel kopies nemen.
Naast de traditionele papieren dagbladen en tijdschriften beschikt de Bib ook over een online-abonnement op GoPress: digitale persbank met het archief  van de Vlaamse kranten, publicaties van Roularta Media Group en enkele Nederlandse kranten. Deze digitale databank kan je raadplegen op alle catalogus-computers.  
De Bib biedt een zevental kranten aan. Deze zijn enkel inkijkbaar. Je vindt ze in de krantenhoek én in de Cafetaria. Oudere nummers kan je vragen aan de balie in de afdeling Beeld & Geluid. Ze zijn een maand ter beschikking. 


 

Foto's: 
Nieuws Teasers: 
Bijlagen Datum
Vlaamse thrillers 2017 20/09/2017 - 09:23
Vijf en vier sterren thrillers 2017 20/09/2017 - 09:22
De beste trillers uit het hoge Noorden 2017 20/09/2017 - 09:21
Vaste waarden in de thrillerwereld 2017 20/09/2017 - 09:15
ECI literatuurprijs 17/12/2015 - 10:28
Prix Goncourt 06/11/2015 - 15:50
Man Booker Prize for Fiction 20/10/2015 - 12:03
Nobelprijs voor literatuur 19/10/2015 - 11:11
Premio Strega 06/08/2015 - 08:44
Romans over Wereldoorlog I 06/08/2015 - 08:42

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter