Baby | peuter | kleuter

Babyboekjes

In het kader van het project Boekbaby's en Babyborrel beschikt de bib over een speciale collectie babyboekjes: badboekjes, knisperboekjes, stoffen boekjes en knuffelboekjes, speciaal voor de allerkleinsten. Teruggebrachte babyboekjes maken we eerst grondig schoon vooraleer ze opnieuw in de rekken komen. Ook de filialen van Belsele, Truweel en de Clementwijk hebben een collectie babyboekjes.

Prentenboeken

Voor peuters en kleuters hebben we prentenboeken die makkelijk door de kapoenen zelf uit te kiezen zijn uit lage houten bakken. Deze boekjes zijn onderverdeeld in verschillende thema's en helpen de ouders een antwoord te formuleren op de vele “waarom”-vragen van hun bengeltjes. Is je kapoen bang in het donker? Is er iemand in de naaste familie ziek of overleden? De verhaaltjes en de mooie prenten maken het voor de kleuters misschien iets makkelijker om de grote wereld te begrijpen.

Gedichtenboeken, voorleesboeken, cd's, luisterboeken, dvd's

De bib heeft gedichten- en voorleesboeken speciaal op kleutermaat. Ook cd’s met wiegeliedjes, luisterboeken en  dvd’s voor de allerjongsten kan je er ontlenen.

Weetjesboeken

Heb je een kleuter die werkelijk alles wil weten? Dan zal hij of zij zeker zijn gading vinden bij onze weetjesboeken.
Deze informatieve boeken voor de kleinsten staan opgesteld in een vereenvoudigde ZIZO (zonder inspanning zoeken)-opstelling. Bovendien vormen ze een uitstekende aanvulling op de thema’s van de kleuterscholen.

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter