Jeugdbibliotheek

Lezen? Voor sommigen is het pure ontspanning, voor anderen een noodzakelijk kwaad!

Fiction

De bibliotheek heeft een ruim aanbod aan jeugdboeken, ze staan opgedeeld per leeftijdscategorie. De genre-etiketten duiden het thema van de boeken aan. 

Non-fiction

De bib is ook de ideale plaats om informatie te zoeken over je hobby’s, speciale interesses en schoolwerkjes. We hebben namelijk een schat aan informatieve boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Leren piano spelen? Een spreekbeurt over zoogdieren voorbereiden? Een boek i.v.m. seksuele voorlichting? Op zoek naar knutselideetjes? Foto’s van het Oude Egypte nodig voor de geschiedenisles? Geen probleem, de jeugdbibliotheek heeft het in huis! Alle informatieve jeugdboeken staan gerangschikt volgens het ZIZO (Zonder Inspanning ZOeken)-systeem. Ben je een liefhebber van poëzie? In de jeugdbibliotheek vind je ook dichtbundels.

Strips

Wat zeker niet mag ontbreken in de jeugdbibliotheek is een collectie strips. De avonturen van Jommeke, Kuifje, Kiekeboe, Suske & Wiske en nog vele andere striphelden, we hebben ze bijna allemaal!

Tijdschriften

We hebben uitgebreid aanbod aan tijdschriften, zowel voor kleuters, eerste lezertjes als tieners (ook anderstalige): Pompoen, Pippo, Wakou, Dada, Doewa, Handige handjes, Kinderhanden, C'est façile, Maan roos vis, Hoe overleef ik ..., Het blad van vos en haas, Kikje, Nickelodeon, Kits, Geronimo Stilton, Klap, Knuffel, Knutselkunst & co, Wapiti, National Geographic Junior, Blikopener, Joepie, Fashionata, Pythagoras,...

Audiovisuele materialen

Naast boeken vind je in de jeugdbib nog tal van andere materialen:
films op dvd en blu-ray, informatieve dvd's en cd-roms, luisterboeken, daisy-roms, muziekdvd's en cd's, zowel voor peuters/kleuters als tieners én ook meerdere games (Wii, Xbox360, PS3, PS4) en fundels.

Daisy: Lees je boeken voortaan online!

Het is zover: Luisterpuntbibliotheek biedt haar Daisy-boeken voortaan ook online aan! Met behulp van een app, stream of download je boeken nu ook rechtstreeks op je tablet of smartphone. En met een gratis webspeler stream je de boeken op je computer. Downloaden kan voortaan ook. In dat geval speel je het boek af met gratis software, een Daisy- of mp3-speler. Klinkt dat goed? 
We zijn nog niet zo lang geleden begonnen met Daisy-online. Af en toe duiken er nog problemen op. Maar met jullie hulp krijgen we die er snel uit! Geef zeker feedback over jouw online leeservaring. Lees alles over Daisy-online op de website en stream vandaag nog je eerste boek! 

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter