Nieuws

Lerarenkaart 2018

Vanaf woensdag 27 december kan je als leerkracht je Lerarenkaart 2018 ophalen in de hoofdbib.

EXPO | Wreed Schoon, over sprookjes en volksverhalen

Volkssprookjes reizen graag. Ze doorkruisen ruimte en tijd, verbinden generaties en culturen en nodigen uit tot spelen: zoek verschillen en gelijkenissen met de volkssprookjes die je al kende.

Stad zoekt Kinderstadsdichter 2018

Voor het negende jaar op rij lanceert de openbare bibliotheek haar ambitieus poëtisch project: de aanstelling van een Kinderstadsdichter!

Zondagskind Voorlezen | Winterse verhalen | zondag 17 december

Breng je kinderen mee naar de Bib en laat ze genieten van gezellige winterse verhalen in de verteltent terwijl jij een keuze maakt uit de collectie.

Hoe gebruik ik de inleverbus?

Ben je de openingsuren van de bib uit het oog verloren en moet je dringend je uitgeleende materialen binnenbrengen? Dat kan! Buiten de openingsuren kan je materialen binnenbrengen via de inleverbus. Die vind je aan de ingang van de hoofdbibliotheek.

Expo | Het Vrije Waasland: de geschiedenis van stad en streek in beeld

Aan de hand van tekst- en fotomateriaal uit Het Vrije Waasland gidst Bibliotheca Wasiana u doorheen de geschiedenis van de stad Sint-Niklaas en het Waasland in, grosso modo,  de tweede helft van de 20ste eeuw.

Bibwedstrijd: Vraag van de maand

Beantwoord de vraag van de maand en win 5 tegoeden om een dvd, game of blu-ray te ontlenen!

CoderDojo 2017

Floris, Tom, Els, Erwin, Tim, Debby, Manuel en Marc verwelkomen opnieuw elke maand 25 kinderen en jongeren in de Bib van Sint-Niklaas. Samen met hen  bouwen ze websites, games en apps. De acht coaches hebben het programmeren in hun bloed. Via Dojos willen zij jongeren tussen 7 en 18 jaar spelenderwijs leren programmeren, vooral door hen veel zelf te laten doen.  

Codekrakertjes: geanimeerde workshop met bee-bot en blue-bot (4-10 jaar)

Onder begeleiding van Johan Hessels leren meerdere coaches kleuters vanaf 4 jaar en jongeren tot 10 jaar spelenderwijs de eerste beginselen van ‘programmeren’ met twee leuke bijtjes met een vreemde naam: Bee-bot en Blue-bot. Snel inschrijven is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt.

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter