Bibliotheek

Nieuws

Stad zoekt Kinderstadsdichter

Voor het negende jaar op rij lanceert de openbare bibliotheek haar ambitieus poëtisch project: de aanstelling van een Kinderstadsdichter!

Uitzonderlijke sluiting op zondag 26 november

Op zondag 26 november is de bibliotheek uitzonderlijk gesloten. Die dag zal de provinciale bibliotheekserver namelijk gemigreerd worden naar de Proximus Cloud van Cultuurconnect. Hierdoor zijn we genoodzaakt om te sluiten want de bibliotheeksoftware zal die dag niet werken.  

Vorming | Hans Achterhuis over Koning van Utopia

Hans Achterhuis, de bekende Nederlandse filosoof, is al heel zijn leven gefascineerd door de kracht en het geweld van utopieën. In zijn meest recente boek Koning van Utopia gaat hij op zoek naar wat Thomas More 501 jaar geleden mogelijks bedoeld heeft met het briljante Utopia.

Vorming: Wiskunde en seks | donderdag 7 december 2017

In gesprek met Jean Paul Van Bendegem, wiskundige, filosoof en hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie.

Zondagskind Muziek | 3 december om 10.30 uur

Elke eerste zondag van de maand luisteren leerlingen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans het bibbezoek muzikaal op. Op 3 december verwelkomen we leerkracht Nico Baltussen en zijn leerlingen (viool) én leerkracht Juri Cosman en zijn leerlingen (gitaar).

Zondagskind Voorlezen | Winterse verhalen

Breng je kinderen mee naar de Bib en laat ze genieten van gezellige winterse verhalen in de verteltent terwijl jij een keuze maakt uit de collectie.

Poëzie op zondagmorgen: Frank Pollet | 3 december om 10.30 uur

Deze immer jonge poëziereeks is een sterk gewaardeerd fenomeen: vitaal, intens, gastvrij en verrassend en dat al 43 jaar lang!

Ry Cooder, meester in de schaduw | Lezing door Wouter Bulckaert | 7 december om 20 uur

Muziekrecensent Wouter Bulckaert brengt muziek en werk van de legendarische gitarist en producer Ry Cooder tot leven.

Het verhaal van RADIO GAGA | 10 december

Joris Hessels en Dominique Van Malder: de mannen van het warmste TV-programma van Canvas vertellen over hun Radio Gaga avontuur.

Walk&Talk | Ontdek jouw talenten met Silvia Derom | di 5 dec | 10 - 12 uur

Creatieve duizendpoot Silvia Derom helpt je om jouw talenten onder de loep te nemen: wat is een talent? Hoe herken je talenten bij jezelf? Wat kan het betekenen in jouw loopbaanzoektocht? Hoe kan je ermee aan de slag?

Hoe gebruik ik de inleverbus?

Ben je de openingsuren van de bib uit het oog verloren en moet je dringend je uitgeleende materialen binnenbrengen? Dat kan! Buiten de openingsuren kan je materialen binnenbrengen via de inleverbus. Die vind je aan de ingang van de hoofdbibliotheek.

Expo | Het Vrije Waasland: de geschiedenis van stad en streek in beeld

Aan de hand van tekst- en fotomateriaal uit Het Vrije Waasland gidst Bibliotheca Wasiana u doorheen de geschiedenis van de stad Sint-Niklaas en het Waasland in, grosso modo,  de tweede helft van de 20ste eeuw.

Bibwedstrijd: Vraag van de maand

Beantwoord de vraag van de maand en win 5 tegoeden om een dvd, game of blu-ray te ontlenen!

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter