Bibliotheek

Nieuws

Renovatiewerken aan het bibliotheekgebouw Heymanplein

Eind februari 2017 starten de renovatiewerken aan de ramen van het bibliotheekgebouw aan het Heymanplein. Tegelijkertijd wordt de inrichting van de Bib onder handen genomen en zullen bepaalde collecties van plaats veranderen. De bibliotheek blijft op de gewone uren geopend, al is enige hinder tijdens de werkzaamheden onoverkomelijk.

Jeugdboekenverkoop | zondag 12 maart van 9.30 tot 12.30 uur

We starten de Jeugdboekenmaand  M V X met de Jeugdboekenverkoop.

Week van de vrijwilliger | 4-12 maart 2017

Ook de Bib Sint-Niklaas werkt met vrijwilligers. Ze zetten hun talenten in en doen dat met veel plezier en voldoening. Deze inzet vinden we niet vanzelfsprekend, daarom bedanken en vieren we onze vrijwilligers die vaak achter de schermen hun steentje bijdragen.

Lezing | Mustafa Kör in gesprek met Margot Vanderstraeten

In het kader van het Special Art Festival komt Mustafa zijn verhaal vertellen doordrenkt met poëzie en letteren.

Lotje: een muziektheatervoorstelling (3+) | Zondag 26 maart om 10.30 uur

25 jaar geleden tekende Lieve Baeten voor de eerste keer haar nieuwsgierige heksenkind Lotje. De prachtige verhalen werden gebundeld en uitgewerkt tot een vrolijke, grappige maar ooksoms ontroerende familiemusical. 

Spelletjeszondag en voorlezen | Zondag 19 maart van 9.30 tot 12.30 uur

Jongens en meisjes van alle leeftijden kunnen samen met hun ouders tussen de boeken van de jeugdbib spelletjes komen spelen! Voorlezen voor de allerkleinsten vanaf 3 jaar.

Vertel- en knutselnamiddag | woensdag 15 en 29 maart van 14 tot 16 uur

Jongens en meisjes vanaf 4 jaar kunnen samen met hun ouders een hele namiddag komen luisteren naar prachtige verhalen rond het thema van de Jeugdboekenmaand. We voorzien ook een kleurrijke knutseltafel voor de creatievelingen!

Startdag JEUGDBOEKENMAAND | zondag 12 maart van 9.30 tot 12.30 uur

Op 12 maart schieten we de Jeugdboekenmaand 2017 op gang met de Rok- en b(r)oekendag !

Digibib | Smaakmaker: iPad/iPhone (beginners)

Kom proeven van digitale lessen. De smaak te pakken? Met de korte cursussen (6 lessen) ben je zo mee in het digitaal verhaal.   

De codekrakertjes zijn op zoek naar coaches !

Heb je interesse in het digitale, ga je graag om met kinderen en kan je je twee uren per maand vrijmaken op een woensdagnamiddag? Dan zijn we op zoek naar jou !

Expo | Kapellen en kapelletjes in Sinaai

Fototentoonstelling over het klein religieus erfgoed in het straatbeeld anno 2016.

Bereikbaarheid bibfiliaal Sinaai

In het centrum van Sinaai zijn op 11 januari werken gestart voor de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. De bib van Sinaai zal hierdoor niet langs de gewone weg bereikbaar zijn. 

Maart | Jeugdboekenmaand M X V

M | V | X … bestaan er typische jongens en meisjes? En bestaan er dan ook ‘echte’ jongens- en meisjesboeken? Houden alle meisjes van roze en prinsessen? En alle jongens van draken en ridders? Wat betekent het om jongen of meisje te zijn? Wat als je je geen van beide of net allebei voelt? 

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter