Bibliotheek

Nieuws

Wij willen contact houden met jou !

Schrijf je nu (opnieuw) in voor de nieuwsbrief van de Bib !

Feestelijke aanstelling van de kinderstadsdichter - zondag 24 juni 2018

Op zondag 24 juni geeft huidig kinderstadsdichter Camille Bourgeois de pen door aan haar opvolger die een jaar lang de stad met rijm, volzinnen en verzen zal kleuren.

Studeren in de Bib | tijdens de blokperiode

Steeds meer studenten trekken tijdens de examenperiodes naar de Bib om daar, in groep of individueel, de examens voor te bereiden.

Boekstart, ook in Sint-Niklaas

De Bib Sint-Niklaas lanceert samen met het Huis van het Kind en de consultatiebureaus van Kind en Gezin het nieuwe project Boekstart, een project van Iedereen Leest.

Herinner je mij | Een interlevensbeschouwelijke ceremonie

In het afscheidscentrum op de parkbegraafplaats Heimolen vindt zondag 3 juni een interlevensbeschouwelijke ceremonie plaats, ter gelegenheid van de Week van de Begraafplaatsen. 

Relmuis !

Uitgeverij De Eenhoorn, Moniek Vermeulen, Frank Pollet en Jurgen Walschot nodigen je uit op de boekvoorstelling van RELMUIS! een rebels boek voor 11+

Boekvoorstelling: Weemoed mijn wereld | Anton van Wilderode

Weemoed mijn wereld: Honderd gedichten | Een keuze door Patrick Lateur

Walk&Talk | Informatiemoment voor mensen die (ander) werk zoeken

Uitzendwerk of interimwerk is meer dan enkel tijdelijk werk. Meer dan de helft van de mensen die werken via een uitzendkantoor gaan erna in vaste dienst. Maar hoe doe je dat nu precies, solliciteren bij een uitzendkantoor? Spring je gewoon even binnen of zijn er tips die jou verder kunnen helpen? Kom het te weten in deze Walk&Talk!

Boekenmarkt | zondag 10 juni 2018 van 8.30 tot 12.30 uur

Op zondag 10 juni 2018 transformeert het Hendrik Heymanplein voor de Bib tot een pittoreske boekenmarkt. Een must voor elke boekenwurm!

Expo | De achterkant van de wolken

Op de vooravond van de Dag van Europa nodigt het college van burgemeester en schepenen van de stad Sint-Niklaas u uit op de opening van de tentoonstelling "De achterkant van de wolken", met foto's van Nico Cerri (Lucca - Italië) die werden geïnspireerd door Anton van Wilderode (1918-1998).

Bruno Vanden Broecke | dinsdag 29 mei om 20 uur

Bruno Vanden Broecke zag het levenslicht in Sint-Niklaas en werd er ook op de schoolbanken gevormd, althans dat hopen zijn leerkrachten.

Zondagskind Moestuinadvies | 27 mei om 10 uur

De smaak van bloemen: Als je goed gaat zoeken zijn er heel veel eetbare bloemen. Waarom zou je bloemen eten? Welk gedeelte van de bloem eet je? Waar op letten bij het gebruik van eetbare bloemen? Johan Deblaere vertelt er ons meer over.

Workshop Digicafé | Vlot leren sms'en met je eigen toestel

Breng je toestel mee en leer tijdens deze workshop op een ontspannen manier vlot sms’en !

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter