Bibliotheek

Nieuws

Bib Sint-Niklaas genomineerd voor 'Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2017'

De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2017 belandt in de beslissende fase. In de eindronde van de strijd om de NBD Biblion Award zitten zes openbare bibliotheken, een per provincie en een uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

OKAN vertelt verhalen uit alle windhoeken

Voor de vijfde keer op rij zetten de Bib en OKAN (onthaalklas anderstalige nieuwkomers) van scholengemeenschap Sint-Nicolaas hun schouders onder een uniek project. Het gaat om een bijzonder voorleesproject dat anderstalige jongeren toelaat een stukje van hun cultureel erfgoed op een originele manier aan Nederlandstalige kinderen over te brengen.

Boekenmarkt | zondag 11 juni 2017 van 8.30 tot 12.30 uur

Op zondag 11 juni 2017 transformeert het Hendrik Heymanplein voor de Bib tot een pittoreske boekenmarkt. Een must voor elke boekenwurm!

Aanstelling Kinderstadsdichter 2017 | zo 25 juni 2017 om 11 uur

Zondag 25 juni wordt om 11 uur tijdens een feestelijke plechtigheid in de trouwzaal van het stadhuis bekend gemaakt wie de pen overneemt van Eefje Brandt en Kinderstadsdichter van Sint-Niklaas wordt.

Renovatie én hervestiging van de Bib?

In februari 2017 heeft de gemeenteraad een plan goedgekeurd voor de omvorming van het Hendrik Heymanplein tot een groen plein met stedelijke allures. De Bib en de supermarkt blijven de grote publiekstrekkers van het plein, maar de gebouwen wisselen van plaats.

Dvd's, blu-rays en games gratis in mei en juni 2017

Tijdens de maanden mei en juni zijn dvd's, blu-rays en games gratis uitleenbaar!

Presentatiedag cultuur | 7 juni 2017

Presentatiedag: ‘Groeien in cultuur’ Cultureel scholenaanbod - Stad Sint-Niklaas woensdag 7 juni -  Stadsschouwburg

Zondagskind: voorlezen in de Bib | 21 mei om 10.30 uur

De voorlezers nemen plaats tussen de boeken en nemen je mee in de wereld van 'Rintje': een lieve, eigenwijze hond.

Dichters thuis in Puivelde | donderdag 25 mei 2017

Dichters in huiselijke en intieme kring, poëzieliefhebbers langs landelijke wegen: dat is het gesmaakte recept van Dichters Thuis in Puivelde. Voor de vierde maal sluit het cultuurcentrum Sint-Niklaas, samen met de Bib en auteur Frank Pollet, de poëzielezingen af met een landelijk coda.

Verbouwingsnieuws

Ondertussen is ook de volwassenenafdeling weer opengesteld! Hier vind je de romans, anderstalige boeken, poëzie en toneel, dit in hun definitieve opstelling. De ramen van de jeugdafdeling zijn binnenkort aan de beurt, daarom vind je de jeugdcollectie tijdelijk verspreid terug op het gelijkvloers: vraag een medewerker om hulp!

Samen lezen | het Lezerscollectief

Samen lezen doet wat met een mens. Het lezerscollectief neemt je mee op verkenning.

CoderDojo 2017

Floris, Tom, Els, Erwin, Tim, Debby, Manuel en Marc verwelkomen opnieuw elke maand 25 kinderen en jongeren in de Bib van Sint-Niklaas. Samen met hen  bouwen ze websites, games en apps. De acht coaches hebben het programmeren in hun bloed. Via Dojos willen zij jongeren tussen 7 en 18 jaar spelenderwijs leren programmeren, vooral door hen veel zelf te laten doen.  

Renovatiewerken aan het bibliotheekgebouw Heymanplein

De renovatiewerken aan de ramen van het bibliotheekgebouw aan het Heymanplein zijn gestart. Tegelijkertijd wordt de inrichting van de Bib onder handen genomen en zullen bepaalde collecties van plaats veranderen. De bibliotheek blijft op de gewone uren geopend, al is enige hinder tijdens de werkzaamheden onoverkomelijk.

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter