Bibliotheek

Nieuws

Stem Bib Sint-Niklaas tot beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel.

Breng je stem uit voor Bib Sint-Niklaas en help ons zo mee aan de titel 'Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel'. Nog tot 19 augustus kan je meestemmen. Stem ons naar de overwinning via www.bibliotheekblad.be.

Oproep: wie heeft foto's en documenten van het Vrije Waasland?

Voor de tentoonstelling ‘Het Vrije Waasland: de geschiedenis van stad en streek in beeld’, die zal plaatsvinden in de Bib Heymanplein Sint-Niklaas, van 18 november 2017 tot 16 januari 2018, wil de Bibliotheca Wasiana een beroep doen op u.

De nieuwe kinderstadsdichter voor Sint-Niklaas is Camille Bourgeois

De 12-jarige Camille Bourgeois werd op zondag 25 juni 2017 bekroond tot nieuwe Kinderstadsdichter van Sint-Niklaas! Eefje Brandt, Kinderstadsdichter 2016, droeg de titel op de plechtige aanstelling in het stadhuis over aan Camille Bourgeois.

Zomer van het Spannende Boek | 1 juli t.e.m. 31 augustus

De zomer van het spannende boek is weer begonnen! Tijdens de zomermaanden haalt de Bib een extra voorraad thrillers en detectives uit de kast.

Zomerfotowedstrijd | De boeken van de Bib achterna

Tijdens de zomervakantie trekken onze leners er weer massaal op uit. Reisgidsen en zomerlectuur worden gretig uitgeleend. De Bib organiseert ook dit jaar een fotowedstrijd. Bezorg ons je allermooiste vakantiefoto - waarop ook je (bib)boeken te zien zijn - en maak kans op een leuke prijs.

Schaken in de Bib | zondag 27 augustus 2017

Schaakclub KSK Colle daagt je uit. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom op deze schaakvoormiddag.

Sluitingsdagen zomervakantie

De hoofdbib en filialen zijn gesloten op di 11 juli, vrij 21 juli en di 15 augustus. Op woensdag 26 juli sluit de Bib om 16 uur.

Baas in eigen boek | van 1 juli t.e.m. 31 augustus 2017

Zomervakantie. 9 weken vrij, spelen en zon!? Maar … af en toe slaat de verveling toe of heb je zin in een goed boek. Hier vind je de oplossing!

Uitlenen van dvd's, blu-rays en games terug betalend vanaf 1 juli 2017

Vanaf 1 juli is het uitlenen van dvd's, blu-rays en games terug betalend.

Lees je mee met KJV?

Kinder- en Jeugdjury Sint-Niklaas zoekt enthousiaste boekenwurmen tussen 8 en 14 jaar voor het nieuwe KJV-leesjaar in 2017 - 2018.

CoderDojo 2017

Floris, Tom, Els, Erwin, Tim, Debby, Manuel en Marc verwelkomen opnieuw elke maand 25 kinderen en jongeren in de Bib van Sint-Niklaas. Samen met hen  bouwen ze websites, games en apps. De acht coaches hebben het programmeren in hun bloed. Via Dojos willen zij jongeren tussen 7 en 18 jaar spelenderwijs leren programmeren, vooral door hen veel zelf te laten doen.  

Renovatiewerken aan het bibliotheekgebouw Heymanplein

De renovatiewerken aan de ramen van het bibliotheekgebouw aan het Heymanplein zijn gestart. Tegelijkertijd wordt de inrichting van de Bib onder handen genomen en zullen bepaalde collecties van plaats veranderen. De bibliotheek blijft op de gewone uren geopend, al is enige hinder tijdens de werkzaamheden onoverkomelijk.

Praatcafé dementie

Het Praatcafé Dementie is een tweemaandelijkse bijeenkomst voor familieleden en vrienden van mensen met dementie. Elke keer staat een ander thema centraal. Er wordt een deskundige uitgenodigd rond een bepaald aspect van dementie. Het Praatcafé wil dementie bespreekbaar maken. Door de ongedwongen sfeer in het café wordt tevens de mogelijkheid gecreëerd om ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen met andere lotgenoten. Gewoon luisteren kan uiteraard ook.  

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter