Jeugd

Onder het motto ‘Jong geleerd oud gedaan’ laat de Bib kinderen van jongs af aan, via allerlei leuke, verrassende en spannende activiteiten, stapsgewijs proeven van de literaire wereld.

Links vind je meer info over onze jaarlijks terugkerende activiteiten voor de jeugd: van de voorleesweek in november, de jeugdboekenweek in maart, de babyborrel in maart en oktober, de Kinder- en Jeugdjury tot de Kinderstadsdichter.

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

De prachtige gedichten van Kinderstadsdichter Camille

Benieuwd naar de gedichten van onze Kinderstadsdichter Camille Bourgeois? Ze kroop al voor tal van stadsactiviteiten in haar pen. Lees ze hier!

Kweetet!-Boekendag | zondag 11 maart 2018

Op zondagvoormiddag 11 maart wordt de Bib van Sint-Niklaas ingepalmd door bollebozen! Van 9.30 tot 12.30 uur trappen we de Jeugdboekenmaand af met een GROOT FEEST! In en rond de Bib staat alles in het teken van wetenschap en techniek! Je kan het zo gek niet bedenken of het kan tijdens de Kweetet!-Boekendag.

Spelletjeszondag | zondag 18 maart 2018

Terwijl (groot)ouders rustig tussen de jeugdboekjes snuffelen, kunnen grote en kleine kinderen zich uitleven met tof speelgoed van de Speel-O-Theek! Bouw aan onze grote knutseltafel met lego je eigen robot, werktuig of huis.

‘Hello Robot’ van Studio Gekko (6+) | zondag 25 maart 2018

Studio Gekko brengt een boeiende, interactieve en vaak ook grappige voorstelling Hello Robot, in het kader van de Jeugdboekenmaand. Het thema 2018: 'Wetenschap en Techniek'. Opgelet: schrijf je tijdig in, plaatsen zijn beperkt.  

Zondagskind: Moestuinadvies | Vogeltjes schrikken

Zondag 25 maart knutselen we met natuurlijk en gerecycleerd materiaal een vogelverschrikker op kindermaat.

Contact

Hendrik Heymanplein 3
9100
Sint-Niklaas
03 778 34 00

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter