Bibliotheek

Nieuws

Presentatiedag: ‘Groeien in cultuur’ - Cultureel scholenaanbod van de Stad Sint-Niklaas - woensdag 1 juni - Stadsschouwburg

Zoals elk seizoen hebben de stedelijke culturele instellingen van Sint-Niklaas weer allerlei creatiefs op het menu voor de scholen uit de streek. Omdat wij als team geloven in ons aanbod stellen we dit met veel plezier aan jullie voor. Dit jaar niet door middel van een presentatie maar aan de hand van een gezellig en persoonlijk gesprek.

Workshop - Zomerwandeling | Fotograferen met smartphone of tablet

Wil je tips om mooiere foto's te maken met je smartphone? Neem dan deel aan deze zomerwandeling !

Populairste reisgidsen in de bib 2015

Daar is de lente, de krokus- en paasvakantie zijn reeds voorbij en dus beginnen we aan de zomervakantie te denken. Behalve stedentrips en korte vakanties komen nu ook de langere vakanties in zicht. Waar gingen we vorig jaar zoal naartoe?

Praatcafé dementie | donderdag 26 mei 2016 om 19.30 uur

Dementie... je staat er niet alleen voor. Op stap in het zorglandschap. I.s.m. Alzheimer Liga Vlaanderen. 

Boekenmarkt | zondag 5 juni 2016 van 8.30 tot 12.30 uur

Op zondag 5 juni 2016 transformeert de esplanade voor de Bib tot een pittoreske boekenmarkt. Een must voor elke boekenwurm!

Uitnodiging opening Expo Eric De Volder (1946 – 2010)

Op 10 mei 2016 is het 70 jaar geleden dat Eric De Volder geboren werd in Sint-Niklaas. Veel te vroeg en geheel onverwacht is deze Vlaamse schrijver, beeldend kunstenaar en regisseur gestorven. De expositie met manuscripten, foto’s en grafisch werk van zijn hand vormt een hommage aan de veelzijdige kunstenaar die Eric De Volder was. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de openbare bibliotheek.

Met belgerinkel naar de BIB: doe mee aan de grootste fietscampagne van Vlaanderen | 30 april - 4 juni 2016

'Met Belgerinkel naar de winkel' zorgt elk jaar weer opnieuw voor gezellige momenten in de gemeente, aandacht voor handelaars in de buurt en geeft fietsers een duwtje in de rug. Ook de hoofdbib én de filialen doen mee.

Campagne 'Met belgerinkel naar de winkel': van 30 april tot 4 juni 2016

Ook in 2016 zal Met Belgerinkel naar de Winkel de mensen bedanken die te voet of per fiets boodschappen doen. Kom dus met de fiets naar de bib van 25 april tot 30 mei en maak kans op mooie prijzen!

Zadenbib zoekt zaadjes

Oogst zelf zaden uit je tuin en breng ze naar de zadenbib. Dit mag van de geleende zaden, maar ook zaden van eigen planten zijn welkom!

Bibwedstrijd: Vraag van de maand

Beantwoord de vraag van de maand en win 5 tegoeden om een dvd, game of blu-ray te ontlenen!

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter