Bibliotheek

Nieuws

Wijziging WIFI-netwerk in de hoofdbib en de filialen

Sinds kort is het wifi-netwerk van de Bib en de filialen aangepast en zijn nieuwe antennes geplaatst voor een nog betere verbinding.

Praatcafé dementie | Humor als medicijn

Humor als medicijn door Hein Van Huyse, animatieverantwoordelijke WZC “Ter Lembeek”, Wielsbeke I.s.m. Alzheimer Liga Vlaanderen.

Buitenbeentjes 2016 | Odysseus, een zwerver komt thuis | Patrick Lateur

Tijdens deze lezing gaat Patrick Lateur dieper in op het verhaal van de Odyssee en neemt hij de luisteraar mee op de grote reis die elk mensenleven is.

Kunstendag voor kinderen: verhalen over Roald Dahl / Hilde Rogge (7+)

Ik werd verliefd! Dol op een man die 100 jaar geleden in Wales werd geboren. Maar hij ging dood. Ik kon het bijna niet geloven. Ik wou hem zien en voer de zee over. Het was liefde op het eerste gezicht! Vanuit een grenzeloze goesting vertel ik je over de dag dat Roald Dahl in mijn hart is komen wonen. Ik vertel je zelfs een paar verhalen van de Meesterlijke Schrijver ! 

Zondagskind Muziek: Alain Van De Velde | 6 november 2016 om 10.30 uur

Elke eerste zondag van de maand luisteren leerlingen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans het bibbezoek muzikaal op. Op 6 november verwelkomen we leerkracht Alain Van De Velde en zijn leerlingen.

De zadenbib

Altijd al gedroomd van een eigen moestuin of een bloemenweide op maat? Je kan in de hoofdbibliotheek terug biologische zaden ontlenen. Maak gebruik van het meubel met bijbehorende tablet, en zoek nieuwe plantjes voor je tuin. Het jaar nadien mag je je geoogste zaden inleveren. Zo houden we de voorraad op peil en kan je steeds nieuwe soorten ontlenen!

Seniorenweek | Gratis digitale vormingen

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Bib tijdens de seniorenweek een aantal gratis digitale vormingen. Iedereen is welkom, ook niet-senioren.  

Digibib | Smaakmakers met proeflessen

Kom proeven van digitale lessen in de hoofdbib. De smaak te pakken? Met de korte cursussen (6 lessen) ben je zo mee in het digitaal verhaal.   

Codekrakertjes: geanimeerde workshop met bee-bot en blue-bot (4-10 jaar) | woensdag 16 november 2016 van 14 tot 16 uur

Onder begeleiding van Johan Hessels leren meerdere coaches kleuters vanaf 4 jaar en jongeren tot 10 jaar spelenderwijs de eerste beginselen van ‘programmeren’ met twee leuke bijtjes met een vreemde naam: Bee-bot en Blue-bot. Snel inschrijven is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt.

Lezing ‘Leve de burn-out’ door Jessie De Caluwe | do 10 november 2016

Burn-out, bore-out, absenteïsme, stress, welzijn van de medewerker.Welke organisatie heeft er niet mee te maken? Jessie De Caluwe, bekend van radio en televisie, zal er haar boek ‘Leve de burn-out’ komen toelichten in Bib Sint-Niklaas.

Boekenverkoop in Belsele | vrijdag 11 november

Naar jaarlijkse gewoonte neemt het bibfiliaal in Belsele deel aan de rommelmarkt tvv 11.11.11 met een boekenverkoop. Iedereen welkom!

Taalpuntfolder voor jeugd

In de Bib van Sint-Niklaas bieden we uiteraard ook voor mensen die Nederlands leren een collectie aan. Deze collectie vindt u terug in het Taalpunt op de 2de verdieping. Voor kinderen en jongeren die hun taalvaardigheid willen verbeteren, stellen we boeken en leermiddelen ter beschikking. Bent u leerkracht of begeleider? Dan vindt u allerlei didactisch materiaal waarmee u aan de slag kan.  Onderaan in de folder vindt u meer info.

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter