Bibliotheek

Nieuws

Samen Lezen: startsessie | 8 september

Samen de ervaring van sterke teksten delen door ze gelijktijdig te beleven en ervaringen met elkaar uit te wisselen. De begeleidster leest hardop voor.

Open Monumentendag | “Waar men gaat langs Vlaamse wegen…”.

Een dag om op zoek te gaan naar de betekenis en de waarden van de stedelijke monumenten in het verleden, het heden en de toekomst.

Nieuw: Alle informatieve dvd's zijn gratis te ontlenen

Het uitlenen van informatieve dvd's is voortaan gratis. Je vindt deze dvd's in de jeugdafdeling en in de afdeling Film & Muziek.

NA-TOURCRITERIUM OP VRIJDAG 31 JULI 2015

Op vrijdag 31 juli zal de hoofdbib moeilijk bereikbaar zijn, we raden jullie aan om die dag uit te wijken naar de filialen Belsele en Nieuwkerken en het Bibpunt Reynaert.

Grote Leermarkt op 5 en 6 september

Levenslang en levensbreed leren: de bib hecht er veel belang aan. Iedereen moet namelijk de kans krijgen om iets bij te leren. En wat de reden hiervoor dan ook moge zijn (om ander werk te vinden, uit interesse of als hobby), het maakt niet uit!

Shortlist bekend ANV Debutantenprijs

De nominatiejury van de ANV Debutantenprijs, de jaarlijkse prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige fictiedebuut, heeft voor de editie van 2015 drie boeken op de shortlist geplaatst.

Jouw Bib heeft Fundels!

Fundels staat voor 'bundels vol fun!' Prentenboeken zijn gedigitaliseerd tot een verrijkt e-boek voor kinderen, met een animatiefilmpje, spelletjes en oefeningen.

Gratis gamen in de Bib | vanaf 1 juli 2015

Vanaf 1 juli kan er opnieuw gegamed worden in de Bib!

Foto expo klas 4: A walk in the park | 16 juni -30 augustus 2015

Het afstudeerproject van drie laatstejaarsstudenten fotografie (SASK-klas van Marieke Verfaillie), nl. Marie-Jeanne Maes, Tommy Vaerewijck en Jenny Maes. Alledrie heel verscheiden.

Zomerregeling

Jouw Bib blijft open maar hou rekening met enkele sluitingsdagen!  

Verwittigingen en reservatiebrieven per e-mail

Ook de Bib van Sint-Niklaas wil haar steentje bijdragen aan de ambities van het klimaatplan voor een klimaatneutrale stad en wel door het verminderen van de papierberg.  

De schatten van Vlieg | van 30 juni tot 1 september 2015

Ben jij een briljante schattenjager? Steek je speurneus tussen de boeken in de bib. Open dan de kist en ontdek de leuke verrassingen!

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info [at] sint-niklaas [dot] be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter