Bibliotheek

Nieuws

EXPO | Boekspiratie

‘Boekspiratie’ is een interactief parcours dat werd ontwikkeld en uitgevoerd door Odisee studente Nnena Verberckmoes in opdracht van de Bib en CC Sint-Niklaas. Vertrekpunt van deze kleine expo  is de inspirerende kracht van het boek… 

Zondagskind: voorlezen in de Bib | Winterse verhalen

Breng je kinderen mee naar de Bib en laat ze genieten van gezellige winterse verhalen in de verteltent terwijl jij een keuze maakt uit de collectie.

Huppel Leest

Voorleessessies voor peuters/kleuters en hun (groot)ouders, begeleid door professioneel vertelster Erika Kindt.

STAD ZKT. Kinderstadsdichter

Ook dit jaar gaat de Bib op zoek naar een nieuwe Kinderstadsdichter. Op 21 november startte de Bib haar campagne om in juni 2017 een opvolger voor Eefje Brandt aan te kunnen stellen.

Voorstelling project Klinkers | zondag 27 november 2016

Opening van Klinkers en de voorstelling van het kortverhaal Mussendreef door Bea Venken en Norbert De Beule. Met muziek door Tine Truwant & Trosduif.

Sluitingsdagen eindejaarsperiode

Sta niet voor een gesloten deur!  

Wijziging WIFI-netwerk in de hoofdbib en de filialen

Sinds kort is het wifi-netwerk van de Bib en de filialen aangepast en zijn nieuwe antennes geplaatst voor een nog betere verbinding.

Codekrakertjes: geanimeerde workshop met bee-bot en blue-bot (4-10 jaar) | woensdag 14 december 2016 van 14 tot 16 uur

Onder begeleiding van Johan Hessels leren meerdere coaches kleuters vanaf 4 jaar en jongeren tot 10 jaar spelenderwijs de eerste beginselen van ‘programmeren’ met twee leuke bijtjes met een vreemde naam: Bee-bot en Blue-bot. Snel inschrijven is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt.

Taalpuntfolder voor jeugd

In de Bib van Sint-Niklaas bieden we uiteraard ook voor mensen die Nederlands leren een collectie aan. Deze collectie vindt u terug in het Taalpunt op de 2de verdieping. Voor kinderen en jongeren die hun taalvaardigheid willen verbeteren, stellen we boeken en leermiddelen ter beschikking. Bent u leerkracht of begeleider? Dan vindt u allerlei didactisch materiaal waarmee u aan de slag kan.  Onderaan in de folder vindt u meer info.

CoderDojo 2016

Floris, Tom, Els, Erwin, Tim, Debby, Manuel en Marc verwelkomen opnieuw elke maand 25 kinderen en jongeren in de Bib van Sint-Niklaas. Samen met hen  bouwen ze websites, games en apps. De acht coaches hebben het programmeren in hun bloed. Via Dojos willen zij jongeren tussen 7 en 18 jaar spelenderwijs leren programmeren, vooral door hen veel zelf te laten doen.  

Samen lezen | het Lezerscollectief

Samen lezen doet wat met een mens. Het lezerscollectief neemt je mee op verkenning.

Bibwedstrijd: Vraag van de maand

Beantwoord de vraag van de maand en win 5 tegoeden om een dvd, game of blu-ray te ontlenen!

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter