Bibliotheek

Nieuws

Bib gesloten op 1,2 en 11 november

Sta niet voor een gesloten deur!

Tentoonstelling | Illustratoren op Pootjes

Een selectie van het beste werk van Vlaamse en internationale jeugdillustratoren. I.s.m. CC Sint-Niklaas en Rasa vzw

Workshop | Illustratoren op Pootjes

Geniet vooraf van een vertelmoment met koffie en koekjes en sluit af met een leuke doe-opdracht. I.s.m. CC Sint-Niklaas en Rasa vzw.

Wandeling Durmemeersen | Filip De Pillecyn

“het land van het wilde groen in de hovingen en langs de sloten, waarover de wind ongehinderd in eindeloze rukken woedt, hoek tussen stroom en rivier, riet en slijk.” (F. De Pillecyn)  

Voorlezen - LeesFoor

De voorleestent en de voorlezers gaan op ronde: kom, luister en geniet.

Bibweek viert 30ste verjaardag, ook in Sint-Niklaas.

30 jaar Bibweek ... en dat moet gevierd worden. Op zaterdag 11 oktober in onze filialen en in de hoofdbib verwennen we alle bezoekers met een koffiekoekje en koffie, verhalen en games. Een hele week lang valt er heel wat te beleven in de Bib. Kom zeker eens langs!

Winnaars van de zomerwedstrijd 2014

De vakantie is voorbij en de zomerwedstrijd is afgesloten. Meerdere leners haalden hun fototoestel boven en bezorgden ons hun mooiste vakantiefoto's.

Bibwedstrijd: Vraag van de maand

Beantwoord de vraag van de maand en maak kans op een gratis e-boekenkaart (ter waarde van 5 EUR) of 5 tegoeden om een dvd, game of blu-ray uit te lenen!

Digitale weetjes

Wist jij dat de Bib je enkele dagen voor het verstrijken van de leentermijn gratis een attenderingsmail stuurt, dat je thuis het krantenarchief kan raadplegen? Dit en nog veel meer ontdek je in deze digitale weetjes.

E-boeken in de Bib

Dankzij een pilootproject van Bibnet, de Vlaamse overheid en 213 andere Vlaamse bibliotheken kan je vanaf nu ook in de Bib van Sint-Niklaas terecht voor het lenen van E-boeken op je tablet. Het bibpersoneel aan de infobalie toont je graag alles over “E-boeken in de bib”.  

DVD’s in de filialen Belsele, Sinaai, Nieuwkerken

Kom binnen en zet u… voor een goede film.

Seniorenweek 2014 | Gratis digitale demonstraties

In 2014 vindt de seniorenweek plaats van maandag 17 november tot en met zondag 23 november. Met de seniorenweek wordt de drempel tot een hele reeks culturele en sportieve activiteiten voor senioren verlaagd. Om de senioren een kwaliteitsvol programma aan te bieden, werkt de Bib samen met andere stadsdiensten en externe partners. 

Project: Filip De Pillecyn | 11 september - 9 november 2014

Na de Vlaamse Vergilius besteedt de Bib uitgebreid aandacht aan "de prins der Vlaamse letteren", Filip De Pillecyn. Met stadswandelingen, een filmvoorstelling, een leesmarathon en een tentoonstelling waarin de nalatenschap van Luk Buyle centraal staat. Het project wordt feestelijk geopend op donderdag 11 september om 20 uur en loopt tot 9 november in de Bib.

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info [at] sint-niklaas [dot] be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter