Bibliotheek

Nieuws

Verwittigingen en reservatiebrieven per e-mail

Ook de Bib van Sint-Niklaas wil haar steentje bijdragen aan de ambities van het klimaatplan voor een klimaatneutrale stad en wel door het verminderen van de papierberg.  

Extra aandacht bij het inleveren van materialen

Lever je bibliotheekmaterialen correct in om boete te vermijden.

CinéBib in de afdeling Film & Muziek: Documentaires | t.e.m. 2 augustus 2015

Ontdek de nieuwe wisselcollectie van CinéBib in de afdeling Film & Muziek in de hoofdbib: Documentaires.

Belsele Feest | 27 juni 2015 van 14 tot 22 uur

Vanuit Vlaanderen Feest, in samenwerking met de werkgroep cultuur, stad Sint-Niklaas en verschillende Belseelse Verenigingen organiseren we een groots evenement op de terreinen van de Klavers, voor jong en oud! 

De schatten van Vlieg | van 30 juni tot 1 september 2015

Ben jij een briljante schattenjager? Steek je speurneus tussen de boeken in de bib. Open dan de kist en ontdek de leuke verrassingen!

Cursus iPad | Android | Windows

In september starten de nieuwe computercursussen. Inschrijven kan nu al!

Boekenmarkt | 7 juni 2015 van 8.30 tot 12.30 uur

Op zondag 7 juni 2015 transformeert de esplanade voor de Bib tot een pittoreske boekenmarkt. Een must voor elke boekenwurm!

‘Groeien in cultuur’ - Presentatie scholenaanbod: SteM, Bib, Stadsarchief, Cultuurcentrum, Toerisme & Stedelijke academies

De stedelijke culturele instellingen van Sint-Niklaas hebben, voor volgend schooljaar, weer allerlei creatieve activiteiten op het menu staan. Omdat we geloven in dit scholenaanbod stellen we dit met veel plezier aan jullie voor.

Zomercollecties

Een zomer lang lezen dankzij de zomercollecties van jouw bib !

Zomerwedstrijd 2015

Tijdens de zomervakantie trekken onze leners er weer massaal op uit. Reisgidsen en zomerlectuur worden gretig uitgeleend. De Bib organiseert dit jaar opnieuw een fotowedstrijd. Bezorg ons je allermooiste vakantiefoto en maak kans op een leuke prijs. Of je nu een foto gemaakt hebt van een mooie zonsondergang, een betoverend landschap of een architecturaal hoogstandje... het mag allemaal!

Leesprogramma: Baas in eigen boek!

Zomervakantie. 9 weken vrij, spelen en zon!? Maar … af en toe slaat de verveling toe of heb je zin in een goed boek. Hier vind je de oplossing!

Campagne 'Met belgerinkel naar de winkel': van 25 april tot 30 mei

Fiets naar de bib van 25 april tot 30 mei en maak kans op mooie prijzen!

App 'Ontdek het Waasland'

De Wase diensten voor toerisme en de gemeentebesturen van het Waasland hebben een gratis app ontwikkeld, kom hem uitproberen in de inkomhal van de hoofdbib! Met de app 'Ontdek het Waasland' krijgt een bezoeker toegang tot de hele regio via zijn smartphone of tablet. Wie er geen heeft, kan terecht bij de diensten voor toerisme én in de Bib, want daar werden sokkels geplaatst met iPads, voor wie zijn weg graag zelf zoekt in het digitale Waasland.   

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info [at] sint-niklaas [dot] be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter