Bibliotheek

Nieuws

Wijziging openingsuren n.a.v. het Na-Tourcriterium

Op vrijdag 29 juli 2016 zal de hoofdbib open zijn van 10 tot 16 uur i.p.v. tot 19 uur. We raden jullie aan om die dag uit te wijken naar de filialen Belsele en Nieuwkerken en het Bibpunt Reynaert.

Schaakmat in de Bib?

Schaakclub KSK Colle daagt je uit. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom op zondag 28 augustus van 9.30 tot 12.30 uur.

KJV | Winnaars 2015-2016 Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas hebben 97 lezer(tje)s deelgenomen aan de KJV, hiervan hebben 91 hun stem uitgebracht. De 10 leesgroepjes werden begeleid door 11 volwassenen. Dit zijn de winnaars...

De codekrakertjes zijn op zoek naar coaches !

Tijdens de digitale week, op 12 oktober start de Bib met een nieuw en uniek project: CODEKRAKERTJES.

Zomerregeling 2016 | Wijziging openingsuren Bibpunt

Jouw Bib blijft open maar hou rekening met enkele sluitingsdagen!  

Schatten van Vlieg | Wie kijkt die vindt ...

De zomervakantie is de periode van het jaar waarin families de meeste tijd met elkaar doorbrengen. Vlieg, het label dat families gidst door het vrijetijdsaanbod, moedigt met Schatten van Vlieg gezinnen met kinderen aan om er samen op uit te trekken en het aanbod in hun buurt te ontdekken. Ook in de Bib van Sint-Niklaas verstopt Vlieg deze zomer een schatkist!

Baas in eigen boek | van 1 juli t.e.m. 31 augustus 2016

Zomervakantie. 9 weken vrij, spelen en zon!? Maar … af en toe slaat de verveling toe of heb je zin in een goed boek. Hier vind je de oplossing!

Een zomer lang lezen...

De zomer van het spannende boek is weer begonnen!

CinéBib in de afdeling Film & Muziek: Wereldcinema | t.e.m. 9 augustus 2016

Ontdek de nieuwe wisselcollectie van CinéBib in de afdeling Film & Muziek in de hoofdbib: Wereldcinema.

Zomerwedstrijd | De boeken van de Bib achterna

Tijdens de zomervakantie trekken onze leners er weer massaal op uit. Reisgidsen en zomerlectuur worden gretig uitgeleend. De Bib organiseert ook dit jaar een fotowedstrijd. Bezorg ons je allermooiste vakantiefoto en maak kans op een leuke prijs. Of je nu een foto gemaakt hebt van een mooie zonsondergang, een betoverend landschap of een architecturaal hoogstandje... het mag allemaal!

Populairste reisgidsen in de bib 2015

Daar is de lente, de krokus- en paasvakantie zijn reeds voorbij en dus beginnen we aan de zomervakantie te denken. Behalve stedentrips en korte vakanties komen nu ook de langere vakanties in zicht. Waar gingen we vorig jaar zoal naartoe?

Zadenbib zoekt zaadjes

Oogst zelf zaden uit je tuin en breng ze naar de zadenbib. Dit mag van de geleende zaden, maar ook zaden van eigen planten zijn welkom!

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter