Bibliotheek

Nieuws

Voorleesvrijwilligers gezocht !

De Bib zoekt: voorleesvrijwilligers m/v  

Zondagskind: Voorlezen | 15 maart 2015 om 10.30 uur

De voorlezers nemen plaats in de voorleestent en nemen je mee in een wereld vol fantasie. Thema vandaag is Humor.

Zondagskind Film | 8 maart 2015 om 10.30 uur

Het Stadsarchief presenteert historische films over Nieuwkerken.

Muzikale voorstelling: Serge Gainsbourg | 11 maart om 20 uur

Ode aan Serge Gainsbourg door Rudolf Hecke & Philine.

Vorming: Bert Anciaux over internering | 17 maart 2015 om 19.30 uur

In België verblijven meer dan 1000 geïnterneerden in een cel. Bert Anciaux geeft tijdens deze vormingsavond duiding bij de huidige situatie en blikt vooruit.

De Boekencoach: Starters | 19 maart om 20 uur

19 maart is de Boekencoach weer @theBib. Deze keer rond het thema 'Starten van een onderneming, of een project'. Een inspirerende workshop die uitgaat van de juiste lectuur op het juiste moment.

Spelletjeszondag | 22 maart van 9.30 tot 12.30 uur

Leef je uit met de leukste en grappigste spelletjes!

Zondagskind | Zadenbib

Altijd al gedroomd van een eigen moestuin of een bloemenweide op maat? Je kan in de hoofdbibliotheek nu ook biologische zaden ontlenen. Maak gebruik van het meubel met bijbehorende tablet, en zoek nieuwe plantjes voor je tuin. Het jaar nadien mag je je geoogste zaden inleveren. Zo houden we de voorraad op peil en kan je steeds nieuwe soorten ontlenen!

Babyborrel | zaterdag 7 maart 2015

Alle kindjes uit Sint-Niklaas van één jaar krijgen een persoonlijke uitnodiging om samen met hun ouders de Bib een bezoekje te brengen op zaterdag 7 maart tussen 10 en 12 uur.

Jeugdboekenweek 2015 | Startdag 15 maart

Het thema van de Jeugdboekenweek 2015 is humor... want lezen is lachen! Lezen is lol hebben om grappen, grollen, dwaze moppen... Om een geestige plot, een hilarische tekening of verrassende verzen... Om zotte woorden, vreemde situaties en personages met een hoekje af... Ja lezen, da's lachen! En een dag niet gelachen (of gelezen!) is een dag niet geleefd...

Bibwedstrijd: Vraag van de maand

Beantwoord de vraag van de maand en maak kans op een gratis e-boekenkaart (ter waarde van 5 EUR) én 5 tegoeden om een dvd, game of blu-ray uit te lenen!

Nieuwe tijdschriften in de bib

De bib heeft abonnementen op ongeveer 400 tijdschriften! We hebben de collectie uitgebreid met een hele resem nieuwe tijdschriften. Heel wat tijdschriften zijn direct uitleenbaar, van sommige tijdschriften is het laatste nummer enkel raadpleegbaar. Je kan eventueel kopies nemen.

Drie nieuwe inleverbalies in de hoofdbib

Regelmatige bezoekers hebben het al gemerkt: je kan in de hoofdbib niet alleen je materialen zelf ontlenen, nu kan je ze ook zelf afschrijven en deponeren in het inleverpunt.

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info [at] sint-niklaas [dot] be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter