Bibliotheek

Nieuws

Computercursussen in de Bib

26 januari starten vier digitale cursussen in de Bib: ipad beginners | iPad gevorderden | Android tablet beginners | Windows 8 beginners.

Dakwerken aan bibliotheek | Installatie van nieuwe ZIB’s | Werken aan bibliotheekfiliaal Clementwijk

Wie een dezer dagen de Bib bezoekt, kan er niet naast kijken, stellingen voor het gebouw en Pieten op het dak…

Tentoonstelling | Hauser

Gelauwerd project van dichters Annemarie Estor en Lies Van Gasse. Het resultaat van vier jaar lang poëzie en kunst langs post- en andere dwaalwegen.

Zondagskind: Voorlezen | 21 december 2014

Zondag is het weer zo ver, we verwennen onze kleinsten met verhaaltjes. Breng je kinderen mee naar de Bib en laat ze meeleven met spannende verhalen terwijl jij een keuze maakt uit de collectie.

Off en we blijven On

De kans op elektriciteitsschaarste is deze winter reëel. Samen kunnen we het risico op stroomonderbrekingen verminderen. Gewoon door – net als de overheid en tal van bedrijven – ons individueel verbruik te matigen. Doe vooral mee tussen 17 en 20 uur om de dagelijkse elektriciteitspiek te beperken.

De Boekencoach: boekenkuur | 19 maart 2015

Geen tijd om te lezen? Weet je niet wat kiezen uit het overaanbod van boeken gericht naar startende ondernemers? Geen nood, De Boekencoach las ze voor jou!

Bibwedstrijd: Vraag van de maand

Beantwoord de vraag van de maand en maak kans op een gratis e-boekenkaart (ter waarde van 5 EUR) én 5 tegoeden om een dvd, game of blu-ray uit te lenen!

E-boeken in de Bib

Dankzij een pilootproject van Bibnet, de Vlaamse overheid en 213 andere Vlaamse bibliotheken kan je vanaf nu ook in de Bib van Sint-Niklaas terecht voor het lenen van E-boeken op je tablet. Het bibpersoneel aan de infobalie toont je graag alles over “E-boeken in de bib”.  

Studeren in de Bib | tijdens de blokperiode

Steeds meer studenten trekken tijdens de examenperiodes naar de Bib om daar, in groep of individueel, de examens voor te bereiden.

GoPress digitale krantenkiosk en krantenarchief

Raadpleeg gratis de kranten van vandaag en de afgelopen week en vind in het krantenarchief alle artikels tot 2 dagen geleden. In de hoofdbib en filialen kan je de krant van vandaag lezen, vanop je thuiscomputer heb je toegang tot kranten van meer dan twee dagen oud.  

Bib stuurt herinneringsmails

Maak jij al gebruik van deze extra dienstverlening? Leners ontvangen een e-mail kort voor de leentermijn afloopt. Het enige wat je daarvoor moet doen is je mailadres doorgeven aan de Bib. Zodra het e-mailadres gekend is, ontvang je een herinneringsmail 3 dagen voor het einde van je leentermijn.

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info [at] sint-niklaas [dot] be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter