Bibliotheek

Nieuws

Zondagskind | Archiefvoordracht | WOI

Fragmenten uit de briefwisseling van Sint-Niklazenaar Hilaire Verschelden, brancadier aan het Ijzerfront in WOI, worden voorgedragen en toegelicht. 

Populairste reisgidsen in de bib 2015

Daar is de lente, de krokus- en paasvakantie zijn reeds voorbij en dus beginnen we aan de zomervakantie te denken. Behalve stedentrips en korte vakanties komen nu ook de langere vakanties in zicht. Waar gingen we vorig jaar zoal naartoe?

Traces door Patricia Goemaere | woensdag 18 mei om 20 uur

TRACES is een collage-monoloog gecreëerd en gespeeld door actrice Patricia Goemaere. Ze werkte bij verschillende theatergezelschappen als actrice en docente. Bij het grote publiek is ze vooral gekend voor haar tv- en filmwerk. Eerdere creaties : Stilleven, Niemand weet van Iemand, Ergens thuis.

Praatcafé dementie | donderdag 26 mei 2016 om 19.30 uur

Dementie... je staat er niet alleen voor. Op stap in het zorglandschap. I.s.m. Alzheimer Liga Vlaanderen. 

Wordt jouw leerling de nieuwe kinderstadsdichter?

De deadline is in zicht... Nog tot 30 april kunnen kinderen tussen 8 en 14 jaar 1 of 2 gedichten indienen om zo kans te maken op de titel 'Kinderstadsdichter 2016'.

Terugblik VOORLEESTOER 3

Organisatoren, auteurs, illustratoren, begeleiders, leerlingen en leerkrachten blikken terug op een zéér geslaagde editie van de Voorleestoer. Foto's van deze literaire hoogdag komen langzaamaan binnen en kunnen jullie bekijken via de facebookpagina van de Voorleestoer.

Boekenmarkt | zondag 5 juni 2016 van 8.30 tot 12.30 uur

Op zondag 5 juni 2016 transformeert de esplanade voor de Bib tot een pittoreske boekenmarkt. Een must voor elke boekenwurm!

De zadenbib | Moestuinadvies

Thema van vandaag is 'pepers': Wat is de pikantste peper ter wereld en hoe wordt dat gemeten ? Is pepers eten wel gezond en hoe kan je ze hier kweken ?

Uitnodiging opening Expo Eric De Volder (1946 – 2010)

Op 10 mei 2016 is het 70 jaar geleden dat Eric De Volder geboren werd in Sint-Niklaas. Veel te vroeg en geheel onverwacht is deze Vlaamseschrijver, beeldend kunstenaar en regisseur gestorven. De expositie met manuscripten, foto’s en grafisch werk van zijn hand vormt een hommageaan de veelzijdige kunstenaar die Eric De Volder was. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de openbare bibliotheek.

Expo: Rituelen | zondag 24 april - zondag 22 mei 2016

Op zondag 24 april 2016 vindt de zestiende editie van Erfgoeddag plaats met als thema Rituelen.

Met belgerinkel naar de BIB: doe mee aan de grootste fietscampagne van Vlaanderen | 30 april - 4 juni 2016

'Met Belgerinkel naar de winkel' zorgt elk jaar weer opnieuw voor gezellige momenten in de gemeente, aandacht voor handelaars in de buurt en geeft fietsers een duwtje in de rug. Ook de hoofdbib én de filialen doen mee.

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter