Bibliotheek

Nieuws

CinéBib in de afdeling Film & Muziek: Wereldcinema | t.e.m. 14 maart 2017

Ontdek de nieuwe wisselcollectie van CinéBib in de afdeling Film & Muziek in de hoofdbib: Wereldcinema.    

Je iPad, iPhone of Android toestel in je reiskoffer

Heb je een smartphone, tablet, iPhone of iPad (van Android of van Apple) en wil je kennismaken met het gebruik van dit toestel op reis? Dan is deze info-sessie zeker iets voor jou!

Veilig op Facebook

Wil je wat meer weten over de veiligheid op Facebook? Wil je weten wat de gevaren zijn? Kom dan naar deze info-sessie. Aansluitend kan je inschrijven voor een korte cursus van 6 lesweken over Facebook.

Je bestanden veilig bewaren in de cloud

Wil je leren werken in de cloud, zodat je altijd en overal aan jouw bestanden kan? Wil je weten welke clouddiensten er zijn en hoe je ermee kan werken? Kom dan naar deze info-sessie. Aansluitend kan je inschrijven voor een cursus van 12 lesweken over Clouddiensten zoals Dropbox, OneDrive, Google Drive.

Roald Dahl figurentheater | 12 februari 2017

Het wonderlijke verhaal van de GVR wordt door de poppen van Riet Lacres en Harry Deswarte tot leven gebracht tijdens hun figurentheater.

Renovatiewerken in de Bib

Beste bibbezoekers, vanaf februari starten de renovatiewerken aan het buitenschrijnwerk van de bib.

Gedichtendagavond | Woensdag 25 januari 2017

In samenwerking met kunstenplatform WARP,  organiseert de openbare bib opnieuw een gedichtendagavond. Op de affiche jong en nog jonger geweld: Max Temmerman, Carmien Michels, Charlotte Van den Broeck.

Digibib | Smaakmakers voorjaar 2017 (beginners)

Kom proeven van digitale lessen. De smaak te pakken? Met de korte cursussen (6 lessen) ben je zo mee in het digitaal verhaal.   

Klinkers | Het verhaal van een stad

Als de straatstenen konden praten dan was zelfs de grootste bibliotheek niet groot genoeg om de verhalen van onze stad in te bewaren. ‘

Hernieuwbare energie door Jef Ongena | 24 januari om 20 uur

Op basis van de natuurwetten plaatst  Jef Ongena de mogelijke energievormen op een breed toegankelijke manier in een ruimere context.  Met klare feiten  en cijfers verduidelijkt hij waarom er  geen eenvoudig of eenzijdig antwoord is op de elektriciteitsvraag  van vandaag. 

lerarenkaart 2017

Vanaf dinsdag 27 december 2016 kunnen leraren in de hoofdbib hun Lerarenkaart 2017 afhalen.

Zondagskind: Moestuinadvies | 22 januari 2017: Ecosmos

Wie groene vingers heeft, kan elke vierde zondag van de maand terecht bij ‘Moestuinadvies’. Medewerkers van VELT geven uitleg en advies over tuinieren. Elke maand komt een ander thema aan bod. 

Gezocht: Megacoole Minecraft coach

Eén zaterdagvoormiddag per maand ontdekken we een nieuwe Minecraftwereld. Samen met Floris en Mattheas toon je jongeren de weg zodat ze niet verdwalen. Onderweg leer je wellicht zelf ook nog iets bij.

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter