Bibliotheek

Nieuws

Lezing | Geert Spillebeen

Geert Spillebeen vertelt in deze Wablieft-lezing over zijn boek Jimmy Duffy voor volwassen beginnende lezers.  

Stadswandeling | Filip De Pillecyn

Studenten Nederlands van KaHo Sint-Lieven loodsen schoolklassen, verenigingen en particuliere bezoekers doorheen de stad. Monsieur Hawarden dient als leidraad voor een ongewone en mysterieuze wandeling waarbij fictie en historische realiteit hand in hand gaan.

Zondagskind | Muziek

Zondagskind wil het zondags bezoek aan de Bib nog boeiender maken. De eerste zondag van elke maand nodigt de Bib leerlingen en leerkrachten van de academie uit voor muzikale intermezzi.

Babyborrel | zaterdag 4 oktober 2014

Alle kinderen uit Sint-Niklaas die 1 jaar geworden zijn/worden in juni, juli, augustus, september, oktober, november en december 2014 krijgen een persoonlijke  uitnodiging om samen met hun ouders de Bib een bezoekje te brengen op zaterdag 4 oktober tussen 10 en 12u.

Lezing: Buitenbeentjes | Transitie, de belofte van een betere wereld?

Maakt u zich zorgen over de toestand van de aarde, de klimaatverandering, de kloof tussen arm en rijk?

Doe mee aan de wedstrijd: Herken de foto

Herken jij deze site of monument van de Unesco-werelderfgoedlijst, neem dan deel en maak kans op een leuke prijs!  

Project: Filip De Pillecyn | 11 september - 9 november 2014

Na de Vlaamse Vergilius besteedt de Bib uitgebreid aandacht aan "de prins der Vlaamse letteren", Filip De Pillecyn. Met stadswandelingen, een filmvoorstelling, een leesmarathon en een tentoonstelling waarin de nalatenschap van Luk Buyle centraal staat. Het project wordt feestelijk geopend op donderdag 11 september om 20 uur en loopt tot 9 november in de Bib.

Tentoonstelling De Doodendraad | 26 augustus -21 september

Aan de hand van een tiental panelen vertelt de expo over het hoe en waarom van de elektrische draadversperring aan de Oost- en Zeeuws-Vlaamse grens tijdens Wereldoorlog I. Aangeboden door het provinciebestuur Oost-Vlaanderen.

CinéBib in de afdeling Film & Muziek: Latijns-Amerikaanse Cinema

Ontdek de nieuwe wisselcollectie van CinéBib in de afdeling Film & Muziek in de hoofdbib: Latijns-Amerikaanse Cinema van 9 september tot half november 2014.

De boekencoach | 16 oktober: Beter communiceren met het jonge kind

De Boekencoach reikt mensen, via een origineel en nieuw concept, informatie rond een bepaald thema aan die het best aansluit bij hun vragen en wensen. Deelnemers aan de workshop worden getrakteerd op een boekenbad, een leesprofiel en slimmer lezen tips! De eerste sessie vindt plaats op 16 oktober en richt zich op het thema: 'beter communiceren met jonge kinderen'.

Jouw Bib heeft digitale fundels

Bestaande prentenboeken komen tot leven op een interactieve manier voor kinderen tussen drie en zeven jaar. Het digitale prentenboek omvat een animatie aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten.

E-boeken in de bib: Stem voor!

The Right to e-Read’ is een Europese campagne van het European Bureau of Library Information and Documentation Associations (Eblida). Speerpunt is een online petitie die inmiddels al meer dan 13.000 handtekeningen verzamelde.  

Leesprogramma: Baas in eigen boek!

Zomervakantie. 9 weken vrij, spelen en zon!? Maar … af en toe slaat de verveling toe of heb je zin in een goed boek. Hier vind je de oplossing!

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info [at] sint-niklaas [dot] be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter