Bibliotheek

Nieuws

De Boekencoach | Omgaan met dementie

12 februari is de Boekencoach weer @theBib. Deze keer rond het thema 'dementie'. Als je van ver of dichtbij met deze aandoening te maken hebt en je wil er meer over weten: schrijf je in voor deze sessie!

Expo | Fietsersbond

Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van de Fietsersbond Sint-Niklaas stelt deze organisatie tentoon in de Bib.

Boekvoorstelling: Zand op een Zeebed: zondag 8 februari 2015 om 10.30 uur

Lies van Gasse leest voor uit 'Zand op een Zeebed', haar nieuwe bundel opgebouwd uit een reeks korte graphic poems.

De Bib en de FTG trekkersgroep organiseren "(H)eerlijke verhalen uit de wereld" (voorleeszondag op 15 februari).

Elke derde zondag van de maand schuiven kinderen gezellig samen in de voorleestent van de Bib. Op zondag 15 februari plaatst de trekkersgroep van FairTradeGemeente Sint-Niklaas eerlijke handel bovenaan de agenda. Er zullen (h)eerlijke verhalen uit de wereld worden voorgelezen en... er wordt lekkers van eerlijke handel voorzien voor kinderen èn ouders!

Multimediatoestellen van BiblioWaas | februari-maart-april 2015

Dankzij de samenwerking met BiblioWaas kan je kennismaken met de mogelijkheden van multimediatoestellen zoals de tablet (iOs, Android), de e-reader en de smartphone en dit op het vlak van digitaal lezen, het opzoeken en omgaan met informatie en ontspanning.

E-boeken in de Bib

E-boeken in de bib zet je op weg om e-boeken te lenen van je bib en laat je onbeperkt e-boeken lezen binnen de muren van jouw bib.

Bibwedstrijd: Vraag van de maand

Beantwoord de vraag van de maand en maak kans op een gratis e-boekenkaart (ter waarde van 5 EUR) én 5 tegoeden om een dvd, game of blu-ray uit te lenen!

CinéBib in de afdeling Film & Muziek: Feesten

Ontdek de nieuwe wisselcollectie van CinéBib in de afdeling Film & Muziek in de hoofdbib: Feesten.

Zondagskind Muziek: Bert Jacobs | 1 februari 2015 om 10.30 uur

Elke eerste zondag van de maand luisteren leerlingen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans het bibbezoek muzikaal op. Op 1 februari verwelkomen we leerkracht Bert Jacobs en zijn leerlingen fluit en hobo.

Koffiestop Broederlijk delen | 14 en 15 februari 2015

Iedereen is welkom in de hoofdbib en filialen voor een (h)eerlijke kop koffie van Oxfam Wereldwinkel ten voordele van Broederlijk Delen.

Tentoonstelling | Hauser

Gelauwerd project van dichters Annemarie Estor en Lies Van Gasse. Het resultaat van vier jaar lang poëzie en kunst langs post- en andere dwaalwegen.

De Boekencoach: boekenkuur | 19 maart 2015

Geen tijd om te lezen? Weet je niet wat kiezen uit het overaanbod van boeken gericht naar startende ondernemers? Geen nood, De Boekencoach las ze voor jou!

Jouw Bib heeft digitale fundels

Bestaande prentenboeken komen tot leven op een interactieve manier voor kinderen tussen drie en zeven jaar. Het digitale prentenboek omvat een animatie aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten.

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info [at] sint-niklaas [dot] be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter