Bibliotheek

Nieuws

Lezing | Armand Van Assche, 'Sibelius, meer dan Finlandia'

Kamiel Cooremans geeft duiding bij de invloed van Sibelius op het werk van Armand Van Assche.

Sofagesprek | Dirk Bracke: zwart op wit

Auteur Herman Van Campenhout heeft Dirk Bracke en een aantal gasten uit diens leven bij hem op de sofa. Alles wat je wilde weten over deze jeugdauteur, maar nooit durfde vragen...

Zondagskind Film | 11 oktober om 10.30 uur

Filmvoorstelling van 'Bo' in het kader van de expositie 'Dirk Bracke: zwart op wit'. Inleiding door Martine Devisscher.

Literaire wandeling | Dirk Bracke: zwart op wit

Leerlingen van Odisee hogeschool nemen je mee op een wandeling door de stad in de spreekwoordelijke voetsporen van Dirk Bracke.

Bibliotheekweek: verwendag | zaterdag 10 oktober 2015

De Bibliotheekweek zet een fijne traditie verder en plaatst elke Sint-Niklase bibbezoeker in de kijker. We nodigen je uit om onze Bib te bezoeken en onze collecties te (her)ontdekken! We starten met de verwendag op 10 oktober en eindigen met de grote boekenverkoop op 17 en 18 oktober.

Boekenverkoop | 18 en 19 oktober 2015

Tweedaagse boekenmarkt met afgevoerde bibliotheekmaterialen die plaats maken voor nieuwe exemplaren in de Bib en die voor slechts 1 EUR verkocht worden.

Zondagskind: voorlezen | (h)eerlijke verhalen uit de wereld

Elke derde zondag van de maand schuiven kinderen gezellig samen in de voorleestent van de Bib. Op zondag 18 oktober plaatst de trekkersgroep van FairTradeGemeente Sint-Niklaas eerlijke handel bovenaan de agenda. Er zullen (h)eerlijke verhalen uit de wereld worden voorgelezen en... er wordt lekkers van eerlijke handel voorzien voor kinderen èn ouders!

Lezing: Dit is mijn hof | Chris De Stoop

Chris De Stoop, een boerenzoon uit de Wase polder, keert terug naar de ouderlijke boerderij en schrijft er zijn nieuwe, veelbesproken boek'Dit is mijn hof'. Hij blikt terug op het boerenleven dat het land maakte tot wat het was en hij beschrijft met verbijstering het geschonden polderland dat het intussen geworden is.

BiblioWaas wedstrijd Film 'Black - the movie'

Prik nu alvast 28 oktober 2015, 20.00 uur in je agenda! Neem deel aan de wedstrijd en met een beetje geluk ben je erbij in de Siniscoop of maak kans op het duo-ticket voor de officiële avant-première (Brussel – 09/11/2015) met een exclusieve "meet & greet" met Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Vorming | Etty Hillesum: Een voltooid leven

Tijdens WOII hield Etty Hillesum een dagboek bij, een indrukwekkende erfenis en een intense zoektocht naar steeds grotere kracht, acceptatie en sereniteit in het leven van dit joodse meisje.

CinéBib in de afdeling Film & Muziek: Religie | t.e.m. 30 november 2015

Ontdek de nieuwe wisselcollectie van CinéBib in de afdeling Film & Muziek in de hoofdbib: Religie.

Zondagskind Muziek | 4 oktober om 10.30 uur

Elke eerste zondag van de maand luisteren leerlingen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans het bibbezoek muzikaal op. Op 4 oktober verwelkomen we leerkracht Sofie Troffaes en haar leerlingen (gitaar). Iedereen welkom.

Jouw Bib heeft Fundels!

Fundels staat voor 'bundels vol fun!' Prentenboeken zijn gedigitaliseerd tot een verrijkt e-boek voor kinderen, met een animatiefilmpje, spelletjes en oefeningen.

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info [at] sint-niklaas [dot] be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter